Voiculescu chiar nu o să fie viceprimar! Prima reacție oficială. Dacian Cioloș face anunțul

21 dec. 2020
78 afișări
Voiculescu chiar nu o să fie viceprimar! Prima reacție oficială. Dacian Cioloș face anunțul

Surpriză mare în politica românească luni dimineață, când Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu au venit aproape simultan cu două anunțuri care se leagă și dau marea veste. Vlad Voiculescu renunță la postul de viceprimar și se pregătește să devină ministru al Sănătății în viitorul Guvern condus de Florin Cîțu.

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat, luni, la Digi 24, că Vlad Voiculescu va fi propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, iar Anca Dragu pentru şefia Senatului.

De asemenea, în ședința CGMB, Vlad Vociulescu a anunțat propunerea USR PLUS pentru postul de viceprimar, în persoana lui Horia Tomescu. În același timp, vom mai avea un viceprimar din partea PNL, Stelian Bujduveanu.

Întreaga procedură este supusă în acest votului în CGMB, cu clasicul scandal din partea PSD, în special a lui Aurelian Bădulescu.

„Bună ziua propunerea USR Plus este Horia Tomescu”, a transmis Vlad Voiculescu în ședința CGMB.

Dacian Cioloș, anunț privind noul ministru al Sănătății

„Propunerea noastră va fi Vlad Voiculescu pentru Sănătate, are experienţă pe acest domeniu, a mai asumat acest portofoliu. (…) A promovat partea de sănătate din programul nostru, deci e, cumva, o propunere firească. Mai avem şi alţi oameni în USR PLUS capabili să asume un astfel de domeniu, dar Vlad Voiculescu este cel care este în pole position”, a spus Cioloş.

El a adăugat că USR PLUS o va propune pe Anca Dragu pentru şefia Senatului.

„O vom avea pe Anca Dragu la Senat, care va lucra în parteneriat cu Ludovic Orban la Camera Deputaţilor, deci suntem pregătiţi să ne asumăm guvernarea, să ne asumăm conducerea politică executivă a României şi în Parlament, aşa cum am spus în campanie, şi să demonstrăm că USR PLUS este un partid serios, cu oameni competenţi. Important va fi în perioada următoare să ne împărţim resursele umane pe care le avem în partid”, a precizat Dacian Cioloş.

Cookies