Vodka – ingredientul de bază din compoziția celor mai delicioase cocktailuri (P)

12 sept. 2022
18 Afișari
Vodka – ingredientul de bază din compoziția celor mai delicioase cocktailuri (P)
Vodka – ingredientul de bază din compoziția celor mai delicioase cocktailuri (P) | Sursă foto: pixabay.com

Vodka, considerată regina băuturilor spirtoase, este o licoare complexă, cu miros discret și fără culoare distinctivă. Acest lichid transparent, care a cucerit simțurile oamenilor de pe tot globul, are în compoziția sa apă și alcool etilic de origine agricolă rafinat prin distilare multiplă.

Deși majoritatea oamenilor asociază vodka cu peisajul înghețat al Rusiei, poți fi surprins să afli că, pe lângă Rusia, țări precum Polonia, Lituania, Belarus și Ucraina se mândresc cu producția acestei băuturi încă din cele mai vechi timpuri.

De atunci și până în prezent, această licoare face “furori” atât în rândul tinerilor iubitori de distracție și senzații tari, cât și în rândul adulților sau chiar vârstnicilor, care adoră să se delecteze cu o băutură tare, de calitate.

Pe lângă consumul ei ca atare, această băutură distilată a devenit un ingredient de bază pentru cele mai delicioase cocktailuri. Adăugată în cantități mai mici sau mai mari, această băutură dă un gust aparte oricărui cocktail și oferă băutorilor doza de energie și bună dispoziție de care au nevoie.

Vodka – ingredientul de bază din compoziția celor mai delicioase cocktailuri (P)
Vodka – ingredientul de bază din compoziția celor mai delicioase cocktailuri (P) | Sursă foto: pixabay.com

Iată câteva exemple de cocktaluri:

Bloody Mary

Cu siguranță și tu ai auzit, măcar o dată în viață, de denumirea acestei băuturi. În compoziția sa sunt 125 ml de suc de roșii, 50 ml de vodkă, o linguriță de suc de lămâie și 25 ml de suc de cireșe. De asemenea, ingredientul surpriză, care face ca acest cocktail să se deosebească de altele, este reprezentat de câteva picături de sos iute, hot chilli, tabasco sau chiar o cantitate mică de piper negru.

Lemon drop

Acesta este, de asemenea, un cocktail foarte îndrăgit, mai ales de către persoanele dornice de distracție, care frecventează cluburile și ieșirile în oraș. În compoziția sa se regăsesc 25 ml de triplu sec, 60 ml de vodkă, 25 ml de suc proaspăt de lămâie, o linguriță de zahăr tos, amestecat cu jumătate de coajă de lămâie.

Godmother

Iubitorii de tărie adoră această bătură. Pentru realizarea acesteia nu este nevoie decât de 50 ml din băutura “vedetă” a acestui articol și 20 de ml de amaretto. Rezultatul final te va surprinde într-un mod plăcut!

Kamikaze

Acest cocktail este consumat foarte des de tineri, mai ales atunci când sunt în toiul unei petreceri. Dacă vreodată “îți face cu ochiul” această denumire, află că băutura este realizată din 50 ml de vodkă, 30 ml de Triplu Sec, 40 ml suc de lime și, desigur, cuburi de gheață.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare și mai îndrăgite cocktailuri pe baza licorii care este cunoscută drep regina băuturilor spirtoase. Fie că ești un iubitor al senzațiilor tari și al distracțiilor din timpul nopții, fie că preferi să petreci o noapte vizionând un film bun și savurând un cocktail delicios, aceste informații îți vor fi de mare folos.

În oferta magazinului online BeiCeVrei ai acces la o gamă variată de acest tip de băuturi spirtoase. Toate produsele comercializate sunt de o calitate înaltă, originale, iar prețurile la care le poți achiziționa sunt potrivite atât pentru un buget mai mic, cât și pentru persoanele care doresc să se delecteze cu o băutură premium.

Descoperă gama întreagă de produse, alege-l pe cel care este pe gustul tău și încântă-ți simțurile cu aromele sale deosebite!

Cookies