Vodafone ar putea fi vândut: cea mai mare tranzacţie din istorie

de:
02 apr. 2013
0 Afișari
Vodafone ar putea fi vândut: cea mai mare tranzacţie din istorie

Verizon Communications ar urma să preia pachetul de 45% deţinut de Vodafone în join venture-ul Verizon Wireless din SUA în timp ce AT&T ar urma să preia afacerile din afara SUA, inclusiv pe cele din Europa, potrivit unor surse „de încredere” citate de FT Alphaville.

Cele două companii americane ar urma să plătească o primă de 40% peste valoarea de la bursă a Vodafone, ceea ce ar duce preţul acestei tranzacţii la aproximativ 245 de miliarde de dolari – ar fi cea mai mare achiziţie din istorie, recordul curent fiind deţinut de achiziţia de 182 de miliarde de euro a Time Warner de către AOL în 2000.

Potrivit celor de la FT Alphaville, tranzacţia ar urma să fie intermediată de către Barclays, sucursala din SUA. Cele trei comapnii nu dorit să comenteze la solicitările publicaţiei britanice.

Verizon urmăreşte de multă vreme să cumpere bucata Vodafone din Verizon Wireless, în timp ce AT&T caută, de asemenea, de mult timp o oportunitate să intre pe piaţa din Europa.

Ştirea publicată de cei de la FT a crescut preţul acţiunilor Vodafone cu 3,9%, cea mai mare creştere de azi a unei companii blue chip.

Vodafone este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume (440 de milioane de clienţi) şi a înregistrat venituri de 46 de miliarde de lire în 2012.

Verizon Wireless este cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA după numărul de utilizatori (115 milioane) şi a întregistrat venituri de 30 de miliarde de dolari anul trecut, în timp ce AT&T este cel mai mare operator de telefonie mobilă (106 milioane de clienţi) şi fixă din SUA şi a înregistrat venituri de 127 de miliarde de dolari anul trecut.

Vodafone este prezentă şi pe piaţa din România, unde este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă, cu 8 milioane de clienţi, scrie economica.net.

Cookies