ARHIVA B365

Vodafone ar putea deveni proprietara UPC România

Grupul britanic Vodafone analizează potenţialele achiziţii, inclusiv a operatorului european de cablu Liberty Global, pentru a contracara consolidarea în rândul rivalelor din Marea Britanie, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

La rândul lor, reprezentanţii Vodafone şi Liberty Global nu au comentat informaţia, potrivit Agerpres.

Liberty Global deține UPC România, operator de servicii de furnizare de internet și cablu TV. Aceasta are 1,9 milioane de abonați, dintre care 1,2 la cablu TV, 421.000 la Internet și 312.000 la telefonie fixă.

Discuţiile din cadrul celui de-al doilea operator de telefonie mobilă din lume s-au intensificat în ultimele zile, după ce grupul britanic de telecomunicaţii BT Group a informat că a demarat discuţiile cu grupul spaniol Telefonica cu privire la preluarea operatorului de telefonie mobilă O2 şi, în paralel, a început negocierile cu un alt operator, EE, deţinut de Orange şi Deutsche Telekom.

BT, fostul monopol britanic de telecomunicaţii, este lider pe piaţa britanică de Internet în bandă largă şi, în prezent, lucrează la un plan pentru a reveni pe piaţa de telefonie mobilă în condiţiile în care oferă deja internet în bandă largă, telefonie fixă şi televiziune. Achiziţionarea O2 ar însemna revenirea operatorului sub umbrela BT, după ce această divizie s-a separat de fostul monopol britanic de telecomunicaţii în anul 2001 şi în urmă cu opt ani a fost cumpărat de Telefonica.

Atracţia Vodafone pentru Liberty Global este datorată reţelei de cabluri care poate oferi servicii de internet în bandă largă în Marea Britanie şi în câteva state europene.

O sursă a precizat că Vodafone a negociat, anul acesta, o combinare cu Liberty Global, dar că nu s-a ajuns la un acord privind valoarea tranzacţiei. O unire între cele două entităţi ar duce la crearea unui lider al serviciilor de telecomunicaţii, cu vânzări anuale de peste 80 miliarde de dolari, dar care va fi atent analizat de către autorităţile de reglementare din ţările unde sunt prezente cele două companii, inclusiv Germania, Marea Britanie şi Olanda.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button