ARHIVA B365

„VOCEA” de la metrou, în proces cu Metrorex

„Atenţie se închid uşile!” este unul din anunţurile pe care mai bine de o jumătate de milion de bucureşteni îl aud în fiecare zi când circulă cu metroul. Vocea Isabelei Neamţu a ajuns subiect de scandal după ce actriţa a reclamat Metrorex în instanţă că i-a folosit timbrul vocal fără acordul ei, scrie click.ro.

În 2011 a câştigat procesul şi despăgubiri de 4.000 de lei, însă soluţia instanţei a fost contestată de ambele părţi. Procesul a ajuns până la Înalta ­Curte de Casaţie, care în luna iulie a acestui an a admis recursul actriţei şi a trimis dosarul spre rejudecare Curţii de Apel. În ciuda procesului aflat încă pe rol, reprezentanţii Metrorex continuă să folosească vocea actriţei şi în noile trenuri spaniole CAF.

„Pentru sistemul de informare a pasagerilor instalat în trenurile de tip BM3 – CAF, specialiştii Metrorex au căutat să folosească aceleaşi secvenţe audio-vizuale aşa cum sunt şi la celelalte trenuri de construcţie nouă. Această voce însă, nu are identitate, fiind o voce industrială”, au precizat responsabilii Metrorex.

Conform acestora, SC Metroul SA, proiectantul general şi consultant pentru modernizarea reţelei de metrou, este societatea care a comandat acest clip audio.

Isabela Neamţu a fost angajată a Teatrului Tineretului Piatra Neamţ, însă acum organizează şi produce piese de teatru pe cont propriu. A jucat în zeci de piese, dar şi în filme cunoscute: „Cold Mountain” (cu Nicole Kidman), „Diaz”, „Francesca”, „Clockmaker”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button