ARHIVA B365

Vlasov, în instanţă: „Puteţi să mă condamnaţi, dar veţi trăi toată viaţa cu conştiinţa încărcată”

„Nu am săvârşit această faptă. Membrii instanţelor de arbitraj nu pot fi subiecţi pasivi ai infracţiunii de trafic de influenţă. (…) Vă cer să mă achitaţi. Sigur, puteţi să mă condamnaţi, dar veţi trăi toată viaţa cu conştiinţa încărcată. Şi eu am fost judecător, a fost prima mea dragoste, şi am trăit fără să am conştiinţa încărcată, pentru că nu am condamnat un om nevinovat, deşi mi s-a cerut asta. Am plătit pentru acea decizie cu doi ani de închisoare, dar ulterior s-a dovedit că acea faptă nici măcar nu exista”, a spus Vlasov, în pledoaria finală susţinută în faţa instanţei, citată de mediafax.ro.

Miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, a avut loc ultimul termen în acest proces, judecătoarea Corina Cornelia Dăescu stabilind pronunţarea în acest caz pentru 25 februarie.

Mihail Vlasov a recunoscut faptele de care este acuzat de procurori şi a solicitat instanţei să fie judecat în procedură simplificată, astfel încât să-i fie redusă pedeapsa, însă Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 21 octombrie 2014, să-i respingă cererea.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button