“Vladimir Putin este într-o cușcă pe care și-a construit-o singur”, spune ministrul britanic al Apărării

01 apr. 2022
292 Afișari
“Vladimir Putin este într-o cușcă pe care și-a construit-o singur”, spune ministrul britanic al Apărării
“Vladimir Putin într-o cușcă pe care și-a construit-o singur”, spune ministrul britanic al Apărării

Ministrul Apărării de la Londra, Ben Wallace, a declarat, într-un interviu acordat Sky News și citat de Business Insider, că președintele rus Vladimir Putin „nu mai este acum forța pe care era cândva” și a anunțat că Marea Britanie și aliații săi vor trimite Ucrainei armament mai avansat, cum ar fi vehicule blindate și muniție cu rază lungă de acțiune.

„Rusia e acum mai degrabă o țară mai mică”

Wallace îl descrie pe Vladimir Putin drept „un om într-o cușcă pe care și-a construit-o singur”, făcând aluzie la nenumărate moduri în care Rusia a fost izolată atât economic, cât și politic din momentul în care a pornit un război neprovocat împotriva Ucrainei.

Rusia este mai degrabă o țară mai mică decât o țară mai mare, ca urmare a încălcării cu bună știință și deliberată a dreptului internațional prin invadare. (…) Armata lui este epuizată, a suferit pierderi semnificative. Reputația acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă.

„Urmează noi atacuri asupra civililor”

Ministrul britanic al Apărării susține că Vladimir Putin trebuie să trăiască acum nu numai cu consecințele a ceea ce a făcut Ucrainei, ci și cu efectele deciziei sale asupra propriei armate, care ar fi suferit până acum pierderi uriașe în război.

Ben Wallace a mai declarat că, în acest moment, trupele ruse par să se regrupeze și să se concentreze către sudul și estul Ucrainei:

Am mai văzut asta înainte. Întotdeauna este mai rău. Urmează atacuri asupra civililor, asupra mai multor zone civile.

Între timp, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunţat situaţia din sudul Ucrainei și din regiunea Donbas rămâne extrem de dificilă. Zelenski mai declară că Rusia îşi consolidează prezenţa militară în apropierea oraşului Mariupol, oraș pe care rușii aproape că l-au distrus în întregime.

 

Cookies