Vladimir Putin: Forțele ruse au acţionat ”curajos și eficient” în Rusia, iar războiul are „obiective nobile”

12 apr. 2022
335 Afișari
 Vladimir Putin: Forțele ruse au acţionat ”curajos și eficient
 Vladimir Putin: Forțele ruse au acţionat ”curajos și eficient" în Rusia, iar războiul are "obiective nobile"

În caz că se terminaseră cuvintele în legătură cu războiul din Ucraina, vine azi Vladimir Putin cu unul nou: nobil!

Președintele Federației Ruse a declarat, în vizita sa la cosmodromul Vostocni (unde s-a dus cu tot cu Alexandr Lukașenko, liderul republicii Belarus) că trupele sale pe care le-a trimis în „operațiunea militară specială” Ucraina au acţionat curajos, eficient și nobil și au folosit cele mai moderne arme, scrie Tass, agenţia de presă oficială de la Moscova.

Putin: Nu aveam altă opțiune

Vladimir Putin a mai declarat că, pentru a se proteja,  Rusia ”nu avea altă opţiune” decât să înceapă această „operaţiune militară” în Ucraina și că trupele sale  îşi vor atinge obiectivul:

Aşa se va întâmpla. Nu există nicio îndoială. Obiectivele sunt absolut clare, sunt nobile. Obiectivul principal este de a ajuta oamenii din Donbas.

Vladimir Putin a făcut aceste declaraţii la cosmodromul Vostocni, unde s-a dus pentru a sărbători Ziua Cosmonauticii.

Și, în timp ce Vladimir Putin vorbește despre curajul și eficiența trupelor rusești în Ucraina și invocă „noblețea” obiectivelor acestui război, sunt tot mai multe temeri că rușii au folosit  și arme chimice în războiul lor din Ucraina.

Armele chimice, noi temeri

Marea Britanie și SUA verifică informațiile privind folosirea acestor arme de către ruși în atacurile lor asupra portului Mariupol. Ministrul Britanic de externe a  scris, pe Twitter, că sunt dat care duc spre o astfel de concluzie: 

Este posibil să fi folosit agenţi chimici într-un atac împotriva populaţiei din Mariupol. Colaborăm urgent cu partenerii pentru a verifica detaliile. Orice folosire a unor astfel de arme ar reprezenta o escaladare brutală în acest conflict şi le vom cere socoteală lui Putin şi regimului său.

Și purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că Statele Unite  sunt la curent cu informaţiile care circulă pe reţelele de socializare cu privire la posibila folosire de arme chimice la Mariupol.

 

Cookies