Vladimir Putin a plecat din Moscova. L-a luat cu el și pe Lukașenko | FOTO

12 apr. 2022
1186 Afișari
Vladimir Putin a plecat din Moscova. L-a luat cu el și pe Lukașenko | FOTO
Vladimir Putin a plecat din Moscova. L-a luat cu el și pe Lukașenko | FOTO: tass.ru

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a plecat din Moscova într-o “călătorie de lucru” în regiunea Amur din Orientul Îndepărtat Rus, scrie agenția  de presă TASS, care completează că, în deplasarea aceasta, liderul de la Kremlin este însoțit de președintele bielorus Alexandr Lukașenko.

Vladimir Putin și-a luat zborul spre Orientul Îndepărtat

Agenția de presă din Rusia spune că vizita este prilejuită de sărbătorirea Zilei Cosmonauticii și că programul lui Vladimir Putin include o vizită la cosmodromul Vostocinai, care a fost inaugurat acum 6 ani. TASS mai scrie și că Putin și Lukașenko vor sta de vorbă cu angajații de la Vostocinai:

Președinții se vor familiariza cu construcția cosmodromului, după care Vladimir Putin va prezenta premii de stat piloților-cosmonauți și, împreună cu Lukașenko, va discuta cu angajații cosmodromului.

De asemenea, TASS mai subliniază că Putin și Lukașenko vor discuta despre „cooperarea bilaterală” în Orientul Îndepărtat Rus, despre situația din Ucraina și despre opoziția comună la sancțiunile pe care Occidentul le-a impus țărilor lor, după ce Rusia a invadat Ucraina. La final, Putin și Lukașenko i vor susține o conferință de presă comună.

Lukașenko, prietenul și aliatul necondiționat

Alexandr Lukașenko este cel mai apropiat aliat al președintelui Vladimir Putin. El și regimul sunt ținta unui nou set de sancțiuni impuse de de către statele occidentale tocmai din cauza acestui sprijin acordat Rusiei în războiul din Ucraina. Lukașenco  a permis ca forțele armate ruse să atace Kievul de pe teritoriul Belarusului. 

În partea a doua a zilei, Vladimir Putin se va întâlni  cu Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos, cel care le-a interzis cosmonauților și celorlalți angajați ai agenției spațiale rusești să iasă din țară după declanșarea războiului din Ucraina.

Șef al Ageției Spațiale ruse din 2018, Dmitri Rogozin a fost prim-vicepremier însărcinat cu industria de apărare, dar a fost și ambasadorul Rusiei la NATO.

 

Cookies