Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere. Din Ucraina, ce a transmis Volodimir Zelenski

24 apr. 2022
639 Afișari
Vladimir Putin a participat la slujba de Înviere. Din Ucraina, ce a transmis Volodimir Zelenski

Putin, îmbrăcat într-un costum albastru închis, cu o cămaşă albă şi cravată violet închis, a participat la Slujba de Înviere de la Catedrala Mântuitorul din Moscova, ţinând în mână o lumânare aprinsă.

Slujba a fost oficiată de Patriarhul Kirill.

Alături de președinte la slujba de Paște din principala catedrală a țării a fost prezent și primarul Moscovei, Serghei Sobyanin.

Liderul rus și-a făcut semnul crucii de mai multe ori în timpul ceremoniei.

Când Patriarhul Kirill a anunţat ”Hristos a înviat”, Putin s-a alăturat celorlalţi membri ai congregaţiei cu răspunsul ”Cu Adevărat a Înviat”.

Patriarhul Kirill a spus că speră că războiul din Ucraina se va termina rapid, dar nu l-a condamnat.

Potrivit realitatea.net, Agenția TASS a publicat poze cu Putin la slujba de Înviere fără însă să-i scrie numele în descriere, lucru neobișnuit pentru o agenție de presă.

 

De partea celalată, președintele ucrainean Zelenski și-a încurajat poporul

Preşedintele ucrainean a dat poporului ucrainean mesaje de încurajare cu ocazia Paştelui, spunând că „Va fi o Înviere, Viaţa va triumfa asupra morţii, răul va fi pedepsit, iar ruşii vor învăţa din nou aceste adevăruri, fiind doar o chestiune de timp”.

A mai susţinut că Rusia este un stat terorist şi că în Sâmbăta Sfântă de dinaintea Paştelui a bombardat Odessa.

Preşedintele Zelenski a declarat în discursul său:  „Este doar o chestiune de timp până când toţi criminalii ruşi vor simţi ce înseamnă un răspuns corect la crimele lor. Este doar o chestiune de timp până când îi vom putea aduce acasă pe toţi ucrainenii deportaţi. Este doar o chestiune de timp până când toţi oamenii noştri din întreaga Ucraină vor simţi ce înseamnă o pace puternică”.

UPDATE 24 aprilie: Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis, duminică, un mesaj de Paște, adesându-se lumii dintr-un loc simbolic, în Catedrala Sfânta Sofia din Kiev, leagănul creștinismului slav. Într-un mesaj video postat pe site-ul Președinţiei, Zelenski a menționat că Ucraina îi cere lui Dumnezeu un singur lucru: pace și prosperitate.

„De Paște, îi cerem lui Dumnezeu să ne îndeplinească dorinţa cea mare: să vină o altă zi mare, în care în Ucraina să fie pace şi, odată cu ea, armonie și prosperitate eternă” – se arată în mesajul lui Zelenski. „Cu noi sunt adevărul, oamenii și Dumnezeu” – a spus liderul de la Kiev, potrivit Rador.

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.

Îți mai recomandăm și:

Cookies