ÎN BUCUREȘTI

Vlad Voiculescu – prima zi când nu mai e ministru. Cum și-a petrecut ultima zi la Ministerul Sănătății

La mai puțin de 4 luni de mandat, Vlad Voiculescu și-a petrecut primele ore din ziua demiterii în biroul său de la Ministerul Sănătății, prins între discuții cu colegii de la USR-PLUS, iar a doua parte a zilei și-a petrecut-o cu echipa din minister. Voiculescu a ajuns la minister încă de dimineață și nu a crezut că va fi demis. Întreaga zi a fost așteptat în fața Ministerului Sănătății de o armată de jurnaliști, care au împânzit toate intrările în instituție, a ales să plece pe ușa din spate la propriu, în mașină, și să evite presa, așa cum a făcut de altfel în cea mai mare parte a celui de-al doilea mandat de ministru al Sănătății.

Nu credea că o sa fie demis

Vlad Voiculescu nu credea că o să fie demis de premierul Florin Cîțu. Asta la doar două zile după ce coaliția de guvernare bătuse palma să îl mențină în funcție. La demiterea sa a dus scandalul Ordinului care introducea noi criterii pentru instituirea carantinei în localități și care a izbucnit cu o seară înainte, imediat după ce documentul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan fusese publicat în Monitorul Oficial.

Vlad Voiculescu a venit miercuri dimineață la Ministerul Sănătății ca într-o zi obișnuită. Potrivit HotNews.ro spun că nu se aștepta la o demitere, iar după ce au apărut în spațiul public primele informații că premierul Florin Cîțu îl vrea plecat din Guvern, nu a luat niciun moment în calcul varianta demisiei. De altfel, chiar Dan Barna s-a dus ieri dimineață la întâlnirea cu Florin Cîțu cu propunerea de a fi sacrificată doar Andreea Moldovan și în niciun caz și Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu și-a petrecut primele ore ale zilei în biroul său, din momentul în care vestea demiterii a început să plutească în aer și după ce aceasta a devenit oficială, discutând cu colegii din USR-PLUS, la telefon sau prin mesaje.

„Dacă vor ele fac, dacă nu vor, nu fac”

Echipa lui Voiculescu din minister a strâns rândurile în jurul ministrului, după ce a fost clar că decizia demiterii sale este de neîntors.

„Mulți dintre oamenii aduși de Vlad Voiculescu în minister, care vor pleca acasă odată cu el, vorbesc acum despre faptul că aveau în lucru o mulțime de proiecte pe care nimeni nu le va mai continua. Pe lângă faptul că în mai toate ministerele există tradiția ca noul ministru să nu ducă mai departe proiectele predecesorului său, ci să le arunce pur și simplu la coș, oamenii lui Vlad Voiculescu au avertizat că mai există încă un motiv, dincolo de bunăvoința noului ministru, indiferent cine va fi el. Ca multe alte instituții, Ministerul Sănătății nu are pus la punct un sistem informatizat care să țină evidența proiectelor aflate în lucru. Așa se face că acestea zac în dosare împrăștiate prin minister, teancuri de hârtii pe care, odată venită o nouă echipă, nu le mai citește nimeni sau se rătăcesc pur și simplu.”, potrivit sursei citate.

Echipa lui Vlad Voiculescu, formată din secretari de stat și consilieri care vor pleca o dată cu el, vorbește despre o ruptură clară de vechea echipă din minister, care rămâne pe loc. Ieri, unul dintre oamenii apropiați lui Voiculescu, a amintit în discuția cu reporterul HotNews.ro, despre „diversele tăntici” din birourile ministerului, care „dacă vor ele fac, dacă nu vor, nu fac”.

O parte din echipa adusă de Vlad Voiculescu a trecut ieri prin biroul ministrului demis. Potrivit surselor HotNews.ro, s-a discutat despre plecare și despre proiectele rămase neterminate. Unii dintre colaboratorii săi i-au reproșat fostului ministru, mai voalat sau chiar direct, ieri sau pe parcursul scurtului său mandat, faptul că majoritatea proiectelor la care s-a lucrat în ultimele luni în minister nu au fost comunicate public, dar și o lipsă de fermitate din partea ministrului, în unele momente.

Vlad Voiculescu a părăsit Ministerul Sănătății pe ușa din spate

Aseară, în jurul orei 20:00, Vlad Voiculescu a părăsit Ministerul Sănătății, mult mai devreme decât o făcea înainte de demitere. În partea din spate a clădirii există o curte interioară unde jurnaliștii nu au acces, iar Voiculescu s-a urcat în mașină, cu șoferul și SPP-istul pe locurile din față, și a ales să părăsească sediul instituției pe ușa din spate, evitând să dea ochii cu jurnaliștii și să facă vreo declarație, așa cum a făcut de altfel în cea mai mare parte a celui de-al doilea mandat de ministru al Sănătății.

Un consilier al fostului ministru a explicat această ieșire din scenă: Vlad Voiculescu a luat această decizie din cauză că o mare parte a presei i-a fost ostilă pe parcursul celor nici 4 luni de mandat, conform sursei citate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button