Vlad Voiculescu, prima declarație după situația tragică de la Babeș. „Avem indicații că defecțiunea este dinăuntrul TIR-ului”

Vlad Voiculescu, prima declarație după situația tragică de la Babeș. „Avem indicații că defecțiunea este dinăuntrul TIR-ului”

Vlad Voiculescu, prima declarație după situația tragică de la Babeș

Vlad Voiculescu oferă prima declarație după tragedia de la Spitalul „Victor Babeș”. Principalele declarații:

  • Știm că sistemul e suprasolicitat, dar asta nu justifică o tragedie.
  • Am solicitat la DSP București avizul de funcționare. A fost dat pe 9 aprilie.

Ministrul Sănătății a fost întrebat la ce ora a aflat despre această situație, iar răspunsul lui a fost: „După ora 18.00 a fost confirmată problema, am sunat, între 18.30-19.00 am ajuns la spital.”

Vlad Voiculescu:

  • Prioritatea a fost să găsim locuri pentru pacienți. Când am ajuns m-am interesat despre situația celorlalti pacienți, am întrebat dacă politia a fost anunțată.
  • Cu dl Arafat am vorbit imediat după ora 18.00.
  • La ora 19.25 ministrul a solicitat să fie anunțată politia, în conditiile în care personalul de la fața locului s-a ocupat de pacienți.

Ministrul Sănătății: „Am întrebat dacă poliția a fost anunțată, nu mi s-a confirmat acest lucru, am cerut să fie anunțată..”

Voiculescu a fost întrebat la ce ora s-a produs incidentul. „Acest lucru va fi stabilit de poliție.”, a răspuns ministrul Sănătății.

Și secretarul de stat, Monica Althamer, a oferit explicații: „La ora 19.25 ministrul a solicitat să fie anunțată politia, în conditiile în care personalul de la fața locului s-a ocupat de pacienți.”

„Avem indicații că defecțiunea este dinăuntrul TIR-ului”

Nicușor Dan acuzat că nu a răspuns la telefon

„Când eram în drum spre Victor Babeș am încercat să-l sun pe Nicușor Dan, dar nu mi-a răspuns la telefon.”, spune Vlad Voiculescu.

„Avem indicații că defecțiunea este dinăuntrul TIR-ului”, mai spune ministrul.

Ministrul Sănătății:

  • Din explicațiile de la DSU, care a cumpărat și operează TIR-urile, știm că a fost o problemă legată de presiunea oxigenului. Domnul Arafat m-a asigurat că toate unitățile mobile sunt verificate la fiecare două luni, că au toate avizele în ordine.
  • Cred că premierul l-a chemat pe dr Arafat pentru că cel care este implicat să ofere explicațiile tehnice.

În ceea ce privește probleme cu firma de mentenanță, reclamate de manager în urmă cu două săptămâni, Voiculescu spune că: „a existat un dialog cu toți managerii, fiecare a menționat la acea dată. E vorba de o companie care a făcut o țeavă de o anumită dimensiune, care a fost înlocuită de o altă companie. E o instalație făcută pentru unitatea mobilă. Ca să fie pusă în funcțiune a fost nevoie de două lucrări.”

Vlad Voiculescu mai spune că se simte „responsabil pentru ceea ce fac. Ieri s-a făcut tot ce se poate pentru toți pacienții.”

Monica Althamer, secretar de stat: „Omul venise pentru o eroare afișată de aparatură. Nu are pregătire medicală.”, potrivit Hotnews.ro.

Reamintim că Vlad Voiculescu a declarat pe pagina de Facebook că va solicita un control după tragedia de la Spitalul „Victor Babeş”, pe lângă ancheta penală care este în curs. Ministrul dorește un raport după controlul asupra problemelor tehnice care au dus la această tragedie.

TIR-ul ATI de la „Victor Babeș” s-a defectat și, în urma incidentului, trei pacienți au murit, iar ceilalți cinci au fost transferați.