Vlad Voiculescu, planul bine pus la punct pentru a atrage românii la vaccinare: Cel mai bine ajungem prin medicii de familie

13 ian. 2021
2 Afișari
Vlad Voiculescu, planul bine pus la punct pentru a atrage românii la vaccinare: Cel mai bine ajungem prin medicii de familie

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a vorbit, într-un interviu pentru Libertatea, despre persoanele indecise, care nu vor încă să se vaccineze și vor fi acestea atrase să accepte vaccinul împotriva COVID-19. Se pare că secretul ar sta în mâinile medicilor de familie.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății spune că cea mai bună metodă de a ajunge la românii indeciși este prin medicii de familie. Acesta ar fi și motivul pentru care aceștia ar urma să primească o serie de bonusuri, cu riscul de a fi suspectați de antivaxxeri că o fac pentru bani.

Explicațiile lui Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii spune că medicii de familie vor fi remuneraţi în funcţie de numărul de pacienţi pe care îi informează, programează şi monitorizează după vaccinul împotriva COVID-19.

Întrebat dacă această plată “la număr” nu va hrăni agenda antivacciniştilor, Voiculescu spune că a fost mai interesat de perspectiva medicilor decât de cea a antivacciniştilor, potrivit Libertatea.

Întrebat ce rol vor juca medicii de familie în a doua etapă a vaccinării şi dacă le-a fost comunicat acestora ce trebuie să facă în această fază, Vlad Voiculescu a răspuns.

“Stabilim ce-au de făcut ( n.r.: medicii de familie) prin ordonanţă de urgenţă. Odată ce este adoptată, este şi comunicată public. Până nu e adoptată, până nu ştim ce sume sunt oferite şi-aşa mai departe, avem discuţii informale cu reprezentanţii lor. Avem discuţii de-acum o săptămână”, a explicat Vlad Voiculescu.

Cum vor primi medicii de familie bani

Potrivit ministrului, vor fi plătiţi “medicii care informează, care programează şi care oferă şi monitorizarea de după vaccin, în funcţie de numărul de persoane vaccinate”.

Întrebat dacă acesta este un tip de bonus de performanţă, Voiculescu a răspuns că “este plata unui efort, care ţine cont şi de performanţă”. “Sunt convins că medicii sunt de bună-credinţă şi că nu ar fi nevoie de plată la performanţă, dar totuşi am spus să facem lucrurile aşa”, a mai spus ministrul, care nu se teme că propunerea va alimenta agenda antivacciniştilor.

Libertatea l-a întrebat pe Voiculescu dacă o astfel de măsură nu ar putea să scadă încrederea celor indecişi în medicul lor, ajungând să fie un argument împotriva vaccinării.

“Eu cred că perspectiva medicilor de familie contează mai mult decât a antivaxxerilor. Iar la indecişi cel mai bine ajungem prin medici”, a spus Voiculescu.

 

Cookies