Vlad Voiculescu, OUT oficial! Decizia de revocare, semnată de Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial. Andreea Moldova îl urmează

14 apr. 2021
100 Afișari
Vlad Voiculescu, OUT oficial! Decizia de revocare, semnată de Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial. Andreea Moldova îl urmează

Decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii a fost publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţie de premierul Florin Cîţu. Prim-ministrul anunţa că interimar la conducerea MS va fi vicepremierul Dan Barna.

Totodată, şeful Executivului a demis-o pe Andreea Moldovan din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii, premierul Florin Cîţu transmiţând miercuri preşedintelui Klaus Iohannis documentele necesare, iar decretul a fost semnat de preşedinte.

Şi secretarul de stat Andreea Moldovan a fost eliberată din funcţie, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial. Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, după revocarea lui Vlad voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, că, pentru a se asigura că încrederea în instituţiile statului rămâne, a decis să facă o modificare la Ministerul Sănătăţii.

„Eu cred în această coaliţie de guvernare”, a adăugat el.

Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, nu şi pe cel de numire a lui Dan Barna ca interimar.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul sănătăţii”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Documentele au ajuns deja la Palatul Cotroceni.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii”, a anunşat premierul.

Decizia vine după ce Ministerul Sănătăţii a promovat un ordin care include noi criterii pentru plasarea localităţilor în carantină, ordinul fiind semnat de către Andreea Moldovan.

Cookies