Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii, a depus jurământul la Cotroceni UPDATE

de:
20 mai 2016
0 Afișari
Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii, a depus jurământul la Cotroceni UPDATE

UPDATE 14.00 Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii, a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

După depunerea jurământului, Klaus Iohannis l-a felicitat pe Voiculescu ”pentru preluarea cu mult curaj a acestui mandat”.

”Este cumva paradoxal că acest Guvern, care a preluat un mandat foarte limitat trebuie să se lupte rând pe rând cu probleme care sunt majoritatea vechi. Chit că există unele tendinţe în spaţiul public de a arunca problemele în acest Guvern, eu cred că e şi e un lucru rău aici, şi un lucru bun. Un lucru rău este că se fac vinovaţi oameni care, de fapt, nu au avut vina decât că au fost suficient de curajoşi încât să intre în acest mandat scurt. Pe de altă parte, chiar aveţi şansa să corectaţi lucrurile. Cu siguranţă, nu veţi corecta toate lucrurile, nu veţi rezolva toate problemele, dar această independenţă politică vă dă o libertate surprinzătoare în a intra şi a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat alţii, fiindcă le-a fost frică, de obicei, de propriul partid, câteodată şi de Opoziţie, foarte rar de opinia publică”, a spus Iohannis.

”Dumneavoastră sunteţi cunoscut multora prin faptul ca v-aţi implicat la un moment într-o chestiune al sistemului de sănătate din România când mulţi îşi pierduseră speranţele. Aţi reuşit atunci să rezolvaţi o problemă extrem de complicată, cu citostaticele, aţi redat multor bolnavi speranţa, dar, cel mai important lucru, aţi redat speranţă celor care au fost convinşi tot timpul, dar n-au văzut cum se poate corecta sistemul. Acum, aveţi şansa să vă implicaţi din poziţia de ministru şi să corectaţi problemele sistemice din sănătate. (…) Iar, în continuare, veţi avea toată libertatea şi tot sprijinul meu să veniţi cu politici publice în acest caz specific, în domeniul sănătăţii, care vin să îmbunătăţească net sistemul, în fond pentru singurul scop pentru care merită, ca acest sistem să funcţioneze pentru oameni, ca expresia Pacientul în centrul sistemului de sănătate să nu fie un slogan, ci o realitate”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru numirea lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Sănătăţii va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 14.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a transmis preşedintelui României, joi seara, propunerea de numire ca ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu.

Patriciu Achimaș Cadariu și-a prezentat pe 9 mai demisia din funcția de ministru al Sănătății. Ulterior, premierul Dacian Cioloș a convenit, împreună cu președintele Klaus Iohannis, să preia conducerea interimară a Ministerului Sănătății.

Vlad Voiculescu a iniţiat „reţeaua citostaticelor”, alcătuită din voluntari care timp de mai mulţi ani au transportat în România, fără să solicite niciun beneficiu material, medicamente esenţiale în tratamentul cancerului, care nu se găseau deloc în spitalele şi farmaciile româneşti, scrie news.ro

Vlad Voiculescu este implicat în mai multe proiecte sociale în special în domeniul sănătăţii. El este iniţiatorul MagiCAMP şi a fost vicepreşedinte şi trezorier al European Cancer Patient Coalition.

La numirea în Ministerul Finanţelor, el revenea în România după 14 ani petrecuţi la Viena unde a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration şi a acumulat o experienţă de peste 10 ani în domeniul financiar. Ultima poziţie deţinută înaintea numirii la Finanţe a fost de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG.

Potrivit declaraţiei de avere, Vlad Voiculescu are un teren intravilan în suprafaţă de peste 3.400 de metri pătraţi în comuna Brăneşti din judeţul Dâmboviţa, unde deţine şi un spaţiu de producţie, potrivit declaraţiei de avere din 2016. În document nu figurează alte proprietăţi.

Cea mai mare parte a averii sale se află în conturi bancare: un cont în euro de 14.837 de euro la Erste Bank, un depozit de 53.122 de euro la Banca Transilvania şi un cont curent de 25.000 de lei, la aceeaşi bancă. El mai declară 14.000 de lei cash şi 32.000 de euro.

De asemenea, Vlad Voiculescu are acţiuni de 6.257 de euro la Erste Group Bank, unde a fost vicepreşedinte al Diviziei de Finanţări de Infrastructură.

Cookies