Vlad Voiculescu neagă cu tact contrele cu Violeta Alexandru: O discuţie civilizată e o discuţie civilizată. Un indicator este un indicator

24 mart. 2021
77 Afișari
Vlad Voiculescu neagă cu tact contrele cu Violeta Alexandru: O discuţie civilizată e o discuţie civilizată. Un indicator este un indicator

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a neagat, miercuri, că ar exista vreun „scandal” între el şi Violeta Alexandru pe tema cifrelor referitoare la pandemie, Mai mult, acesta spune că şi afirmă că ”o discuţie civilizată e o discuţie civilizată" și "un incicator este un indicator”. De asemenea, acesta a mai spus că modul în care sunt calculate acum cifrele este adecvat momentului actual şi precizează că „nu e nimic dramatic în neregulă” cu modul în care datele erau calculate de fostul Guvern.

„O discuţie civilizată e o discuţie civilizată şi atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, nici un “scandal” între doamna Violeta Alexandru şi mine pe tema calculării unui indicator. Este vorba despre o postare şi un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm şi că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acţiunile”  a scris Vlad Voiculescu, miercuri pe Facebook.

Vlad Voiculescu spune că lucrurile trebuie puse într-un context

Ministrul Sănătăţii susţine că lucrurile trebuie puse în context.

„Nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel. Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleaşi instrumente şi cu acelaşi succes de când a început şi până astăzi. Unele lucruri se îmbunătăţesc pe parcurs. Asta facem şi noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătăţim ce e de îmbunătăţit”, a mai explicat Vlad Voiculescu.

De la ce a pornit totul

Preşedintele PNL Bucureşti, deputatul Violeta Alexandru, a afirmat pe pagina sa de Facebook, că afirmaţii politice de gen ”Nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

În replică, într-un comentariu la această postare, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost „pierdute” vreo două zile.

A intervenit și Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu a măsluit nimeni datele, ci au existat formule diferite de calcul.

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a anunţat că a solicitat Comisiei Europene să demareze o anchetă cu privire la posibila falsificare de către fostul Guvern PNL a datelor medicale referitoare la COVID-19.

De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va cere înfiinţarea unei comisii parlamentare pe această temă.

Cookies