Vlad Voiculescu mai are de așteptat. Alegerea viceprimarilor Capitalei se amână pentru altă dată

09 dec. 2020
940 Afișari
Vlad Voiculescu mai are de așteptat. Alegerea viceprimarilor Capitalei se amână pentru altă dată

Vlad Voiculescu, cel care, potrivit negocierilor, ar trebui să fie unul dintre viitorii viceprimari ai Capitalei, mai are de așteptat. Alegerile pentru aceste funcții nu au avut loc nici în şedinţa de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care este în continuare în formulă incompletă.

Nicușor Dan a ținut să precizeze că viceprimarii nu vor fi aleși nici marți încă de la începutul ședinței CGMB.

„Încă nu suntem în format complet, nu s-a încheiat litigiul prin care instanţele să confirme ultimii zece consilieri supleanţi. Este motivul pentru care nu putem nici să alegem viceprimarii în şedinţa de azi”, a spus primarul general, Nicuşor Dan, în debutul şedinţei.

Pe de altă parte, el a precizat că o nouă şedinţă de Consiliu General va avea loc săptămâna viitoare şi că pe ordinea de zi a acesteia va figura inclusiv proiectul de hotărâre în baza căruia consiliile primăriilor de sector ar putea acorda reduceri şi scutiri de taxe sau impozite pentru clădirile în care îşi desfăşoară activitatea agenţi economici afectaţi de pandemie. Proiectul respectiv a fost scos de pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, urmând să fie modificat, în urma consultărilor cu primăriile de sector.

Alegerea lui Vlad Voiculescu, un angajament politic marca Nicușor Dan

Pe 6 decembrie, Nicuşor Dan preciza că alegerea lui Vlad Voiculescu în funcţia de viceprimar este un angajament politic care va fi respectat şi a estimat că litigiul de la Sectorul 1, legat de mandatele supleanţilor, ar putea fi soluţionat în aproximativ o săptămână.

„Este un angajament politic care va fi respectat (alegerea lui Vlad Voiculescu în funcţia de viceprimar – n.r.). Codul administrativ spune că viceprimarii sunt aleşi după ce întreg Consiliul este constituit. Mai avem acel litigiu la Sectorul 1. Eu cred că într-o săptămână se rezolvă, din ce am văzut şi eu pe portal, şi atunci, evident, la prima şedinţă, după ce litigiul se rezolvă”, preciza Nicuşor Dan.

Pe 18 noiembrie, edilul general declara că nu au fost finalizate procedurile pentru validarea mandatelor a 10 consilieri municipali.

„Din cauza faptului că atât la PSD, cât şi la PMP, în mod legitim, nişte persoane au renunţat la mandat şi urmează să intre alţi supleanţi – aici este deficienţă în Codul administrativ, care spune că titularii şi supleanţii nu se validează simultan de către instanţă, o singură dată, ci se face asta în două etape – suntem în această situaţie. (…) Sunt 45 de consilieri care au fost validaţi acum trei săptămâni şi am putut să depunem jurământul şi mai sunt alţi zece care au trecut de prima instanţă”, explica atunci Nicuşor Dan.

Cookies