Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina din București sunt peste 500 de morți de COVID în plus. Diferențe și la spitalul ROL 2

19 apr. 2021
213 afișări
Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina din București sunt peste 500 de morți de COVID în plus. Diferențe și la spitalul ROL 2

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat luni, într-un interviu pentru Europa FM, că „e trist că există o discuție sau o replică a premierului” în legătură cu documentul privind înființarea unui grup de lucru care să verifice morții de COVID-19. Voiculescu susține că a descoperit că la Spitalul Colentina diferențele de raportare ar fi de ordinul „sutelor” de morți. De asemenea, și la Spitalul ROL 2 ar fi fost raportate mai puține decese în platformă, decât numărul morților din spital, mai susține fostul ministru.

În interviul de la Europa FM, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că a descoperit diferențe în raportările morților de Covid-19 în mai multe spitale.

Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina din București sunt peste 500 de morți de COVID în plus

„Constați o problemă, constați urgența și stabilești cine o să se ocupe de ea. Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul deceselor din platforma în care raportează toată lumea. La Spitalul Colentina diferența este de sute, peste 500, și la spitalul ROL 2, acea unitatea militară din curtea Spitalului Ana Aslan sunt diferențe. Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie. Principala responsabilitate este la Institutul Național de Sănătate Publică”, a mai declarat Vlad Voiculescu la Europa FM.

Problema raportării numărului de persoane care au murit de COVID

Vlad Voiculescu reacționează și la declarațiile premierului Cîțu, care a anunțat că, în registratura și documentele oficiale de la Ministerul Sănătății și de la Guvern nu există nicio hârtie oficială privind înființarea unui grup de lucru care să se ocupe de problema raportării numărului de persoane care au murit de COVID. E un document despre a cărui existență Voiculescu insistă că există.

„E trist că există o discuție sau o replică a premierului în legătură cu acest lucru. Există o decizie a unui secretar de stat în legătură cu acest grup de lucru. Actul este și public și discuția dacă actul respectiv a avut dosar cu șină este ridicolă. Pe documentul publicat data este de 12 aprilie, pe 14 am fost demiși. Toată discuția ar trebui să fie pe fond. Grupul nu a apucat să lucreze. Au fost câteva întâlniri în care ne-am lămurit că există o problemă și grupul de lucru ar fi trebuit să meargă la nivelul fiecărui spital”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministerul Sănătății a transmis, la începutul zilei de azi, că grupul de lucru de care vorbește fostul ministru a fost înființat printr-o decizie care a fost adăugată ulterior în registrul secretarului de stat Andreea Moldovan. De asemenea, MS mai spune că la nivelul ministerului nu era cunoscută această decizie luată de echipa fostului ministru Vlad Voiculescu.

Documentul privind înființarea unui grup de lucru a fost transmis presei ieri de către echipa fostului ministru. Acesta conține o decize a secretarului de stat Andreea Moldovan și o pagină scrisă de mână care ar fi reprezentat dovadă că premierul a fost înștiințat. 

„Nu e un document, este o coală de hârtie”, a declarat luni premierul. Florin Cîțu a cerut apoi să fie verificate toate documentele din Ministerul Sănătății din ultimele patru luni, adică din momentul în care Vlad Voiculescu a ajuns șeful instituției.

Cookies