Vlad Voiculescu își cere încă o dată scuze pentru incidentul cu masca: M-am cerut amendat. Voi contribui la bugetul statului VIDEO

31 mart. 2021
90 Afișari
Vlad Voiculescu își cere încă o dată scuze pentru incidentul cu masca: M-am cerut amendat. Voi contribui la bugetul statului VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a explicat, miercuri, că "s-a cerut amendat" şi şi-a cerut din nou scuze pentru că nu a purtat mască în spaţiul public, după incidentul din Guvern.

„Este absolut necesar ca oamenii să respecte regulile, oamenii, companiile, partidele politice în ansamblul lor sau politicienii, este necesar atât să respecte regulile, cât şi să îndemne pe toată lumea să facă lucrul acesta. În sensul acesta, am luat legătura şi eu şi m-am cerut amendat. Voi contribui la bugetul statului şi îmi cer încă o dată scuze pentru o neatenţie vinovată de altfel”, a spus Voiculescu, la Guvern.

Întrebat dacă premierul l-a sunat pentru a plăti amenda, ministrul a răspuns: „Din câte ştiu, premierul nu dă amenzi. (…) Miniştrii mai degrabă au contactat autorităţile menite să amendeze acolo unde este cazul. Voi primi amendă, vă asigur. (…) Cred că echipa mea a luat legătura cu cineva la Poliţie sau la Prefectură”.

Vlad Voiculescu a declarat că nu ştie dacă amenda a fost emisă şi ce valoare va avea.

„Sper să fie cât mai mică”, a spus el.

Cîțu a venit și el cu o reacție după incidentul cu Vlad Voiculescu

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că are „toleranţă zero” în ceea ce priveşte nerespectarea de către membrii Cabinetului său a regulilor de protecţie sanitară, precizând că a sunat-o, miercuri dimineaţă, pe ministrul Muncii, Raluca Turcan, pentru a plăti amenda cuvenită, întrucât a fost surprinsă că nu poartă mască în spaţiul public.

„Nu este niciun dublu standard, le-am cerut tuturor celor… şi celor doi colegi să plătească amenda. Pe doamna Raluca Turcan am sunat-o azi-dimineaţă, i-am spus să se prezinte, să plătească amenda singură, şi toţi cei care încalcă legea vor trebui să plătească. (…) E toleranţă zero în ceea ce priveşte membrii Cabinetului meudar toţi românii trebuie să respecte legislaţia „, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat despre „un dublu standard” între cetăţeni, pornind de la faptul că miniştrii Turcan şi Voiculescu au fost surprinşi că nu au purtat mască în spaţiul public.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că sunt 1.567 de paturi de terapie intensivă care corespund tuturor normelor şi a adăugat că, dacă nu ar exista „restricţii vizavi de resursa umană”, numărul acestora ar fi „mult mai mare”.

Aproape 1.600 de paturi la ATI

„1.567 sunt paturile de ATI care corespund tuturor normelor. Asta înseamnă că au şi personal. Altfel, numărul de paturi pe care le-am putea amenaja dacă nu am avea restricţii vizavi de resursa umană, vă asigur că ar fi mult mai mare”, a spus el.

Totodată, Voiculescu a vorbit despre frecvenţa cu care paturile de la terapie intensivă sunt ocupate, zilnic.

„Se lucrează în fiecare zi, suntem aproape de numărul 1.600, dar este pur şi simplu un număr. Încercăm să facem şi mai mult decât atât. Ce pot să vă spun este că în fiecare zi, dacă 10 paturi sunt disponibile astăzi în Bucureşti, acele 10 paturi vor fi ocupate, cel mai probabil în următoarea jumătate de zi”, a subliniat Voiculescu.

Cookies