Vlad Voiculescu ia spitalele la bani mărunți! Nereguli grave la Colentina: Contract direct de 8 milioane de lei, fără licitație

17 nov. 2020
26 afișări
Vlad Voiculescu ia spitalele la bani mărunți! Nereguli grave la Colentina: Contract direct de 8 milioane de lei, fără licitație

Nereguli grave descoperite în sistemul de sănătate bucureștean. Consilierul municipal Vlad Voiculescu, liderul PLUS Bucureşti, a transmis, marţi, că Spitalul Colentina a încheiat o serie de contracte, fără licitaţie, dintre care unul în valoare de 8 milioane de lei cu o firmă din Târgovişte care avea un singur angajat.

Spitalul Colentina are un manager cunoscut, care este primul pe lista PSD Argeş. A fost vizitat ieri de către premierul României, domnul Ludovic Orban. Înţeleg că a găsit lucrurile în ordine în spital. (…) Avem trei contracte: unul de 749.500 lei, un al doilea contract de 613.000 de lei şi un al treilea contract de 8 milioane de lei. Toate cele trei contracte au fost semnate fără licitaţie, fără publicare, prin negociere directă. Cu alte cuvinte, nimeni nu a ştiut de ele. (…) Cel mai mare dintre ele, cel de 8 milioane, (…) a fost atribuit unei companii numite simbolic Eco Green Light, o companie din Târgovişte – nu cred că există vreo legătură cu actualul manager de la ASSMB”, a precizat Vlad Voiculescu, într-o conferinţă de presă.

Contract de milioane de lei pentru o firmă cu un singur angajat

Fostul ministru al Sănătăţii a susţinut că această firmă şi-a început activitatea în 2016, cu o cifră de afaceri de 780.000 de lei.

„Cifra de afaceri urcă uşor, pe timpul mandatului doamnei Firea, dar poate nu are nicio legătură, până la 2,5 milioane, în anul 2019. A avut un maximum de trei angajaţi. În anul 2019, când a făcut o cifră de afaceri cu 2,5 milioane, a făcut asta cu un singur angajat. Este extraordinar! Cred că fiecare dintre noi şi-ar dori să aibă o astfel de companie. În 2020, această companie primeşte un singur contract de 8 milioane de lei, de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, prin Spitalul Colentina. La Spitalul Colentina, dintr-o dată, această companie care nu poate să demonstreze nimic şi care nu poate să arate trei CV-uri, pentru că are un singur angajat, primeşte un contract de 8 milioane de lei”, a afirmat Voiculescu.

Gabriela Firea, acuzată

El a adus o serie de critici şi managerului Spitalului Filantropia, Ştefan Sâmpălean, despre care a spus că „şi-a redescoperit vechi simpatii liberale”.

„Domnul Sâmpălean a fost adus de către Gabriela Firea la Bucureşti, a fost instalat ca manager la un spital de tradiţie din Bucureşti, la Filantropia. Domnul Sâmpălean, dintr-o dată, şi-a redescoperit vechi simpatii liberale. Ba a descoperit că are şi carnet de partid. A descoperit asta un pic după alegeri şi a descoperit asta sperând că o să se organizeze, cumva, să mai rămână, sperând că, după ce a schimbat de vreo două ori tabla de pe spital şi după ce a terorizat personalul de acolo şi după ce a distrus o echipă performantă, acum va putea să se rearanjeze, punându-şi, de exemplu, pe contul de Facebook, o fotografie cu dânsul la pupitru, cu sigla PNL. Lucrul acesta nu o să se întâmple. Politizarea trebuie să înceteze în spitalele din Bucureşti şi din toată ţara”, a transmis Vlad Voiculescu.

Cookies