ȘTIRI

Vlad Voiculescu: Există diferențe între numărul real de decese și cel raportat

Vlad Voiculescu, fostul Ministru al Sănătății, a declarat, în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o la doua zile după ce a fost demis că există diferențe între numărul real de decese și cel raportat.

”Există diferențe între numărul real de decese și cel raportat”. Declarația îi aparține lui Vlad Voiculescu și a făcut-o în cadrul conferinței de presă de vineri, prima apariție publică după ce acesta a fost demis de Florin Cîțu.

El i-a recomandat premierului, ca interimar la Sănătate, să revizuiască metotodologia de raportare a deceselor din perioada în care mandatul era la PNL, pentru că sunt diferenţe faţă de realitate, precum şi o analiză privind situaţia Unifarm, unde s-a comis cel mai mare jaf al pandemiei.

„Îl rog pe domnul ministru interimar să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. Nu aș vrea să arunc numere pentru că nu am reușit să documentăm acest lucru, dar investigația noastră ne arată că există diferențe fundamentale înre numerele reale și cele raportate”, a spus Vlad Voiculescu.

Acesta îl mai roagă pe Cîțu:

„Dacă tot avem un ministru interimar care cunoaște istoria anului trecut”, este să se ocupe de situația Unifarm: „a primit prin ordonanță de urgență anul trecut 1,2 miliarde. Este una dintre companiile în pericol de dispariție ale statului român, este unul dintre marile furturi, marile jafuri ale pandemiei, cel mai mare cu siguranță. Ar fi bine dacă în acest interimat aceste două lucruri ar fi clarificate, mai ales cele legate direct de partidul care îl susține pe domnul premier și sunt direct legate de ceea ce s-a întâmplat în guvernarea anului trecut”.

Echipa care investiga este suspendată

Rugat să dea detalii despre diferențele la raportare, Voiculescu a răspuns:

„Vă spun că există o diferență, există indicii, între decesele raportate pe o anumită platformă și în datele pe care le primea raportate Ministerul Sănătății”.

Fostul ministru a precizat că ar fi vorba despre mai puține decese: „vorbim despre o statistică și o metodologie care trebuie schimbată”.

„Problema este recentă, de aproximativ 10 zile. Întreaga echipă care cerceta acest subiect este suspendată acum”, a adăugat Voiculescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button