Vlad Voiculescu despre carantinarea Bucureștiului de Paște după noile criterii. Anunțul Ministrului Sănătății

14 apr. 2021
302 Afișari
Vlad Voiculescu despre carantinarea Bucureștiului de Paște după noile criterii. Anunțul Ministrului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a vorbit marți seară despre carantinarea Bucureștiului de Paște după noile criterii apărute în ordinul deja publicat în Monitorul Oficial.

Carantinarea Bucureștiului de Paște după noile criterii. Vlad Voiculescu spune că ordinul MS doar aduce unele clarificări, nu modifică nimic și a anunșat că noile criterii de carantinare nu vor duce la carantinarea Capitalei.

Ministrul spune că, în continuare, carantinarea se face pe baza aceloraşi criterii.

Vlad Voiculescu a comentat, marţi noaptea, criticile care se aduc ordinului de ministru semnat în cursul zilei.

Carantinarea Bucureștiului de Paște după noile criterii

„S-au publicat noile criterii de carantinare a localităţilor. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localităţi. Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidenţă şi gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI. Se defineşte de asemenea carantinarea zonală. Ca şi până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, şi nu automat”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Ministrul a specificat că în urma acestor prevederi, Bucureştiul nu va intra în carantină de Paşte.

„Şi nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paşte la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunţate ale guvernului nu se schimbă”, a încheiat ministrul postarea de pe Facebook.

Cookies