Vlad Voiculescu, contrazis de Raed Arafat. Cine a aflat primul de tragedia de la Victor Babeș? „Practic el m-a anunțat pe mine”

13 apr. 2021
343 Afișari
Vlad Voiculescu, contrazis de Raed Arafat. Cine a aflat primul de tragedia de la Victor Babeș? „Practic el m-a anunțat pe mine”

Vlad Voiculescu, contrazis de Raed Arafat. Șeful DSU, Raed Arafat, a susținut luni noapte o conferință de presă pe tema incidentului din curtea Spitalului „Victor Babeș”, precizând că a aflat despre situație după ora 17:00.

Vlad Voiculescu, contrazis de Raed Arafat. Totodată, Vlad Voiculescu a scris pe Facebook că a aflat în jurul orei 18:30 despre incidentul tragic.

Arafat a declarat în cadrul conferinței de presă că a aflat despre incidentul din curtea Spitalului Victor Babeș „după ora 17:00”.

Șeful DSU a mai spus că „S-a ținut legătura cu mine și doctorul Alexandru, cu managerul de la spital. S-au trimis echipe acolo. Ulterior, s-a ținut legătura și cu ministrul Sănătății”.

„Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost transferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați”, a scris Ministrul Sănătății pe pagina lui de Facebook.

Arafat, despre cine este responsabil pentru incidentul de la „Victor Babeș”:

„Eu nu pot să stabilesc responsabilii. Sunt anchete. În situația asta, de maximă presiune, încercăm să facem tot posibilul să creștem capacitatea. Responsabilii sunt stabiliți de anchete, nu-i stabilește Arafat”, a declarat, conform AlephNews, Raed Arafat.

De ce e a fost comunicat incidentul după 4 ore

„Au fost comunicate emise. Un comunicat nu-l poți emite fără să discuți”, a mai spus Raed Arafat.

Întrebat care este ora decesului pentru pacienții morți, Arafat a spus că nu știe această oră, dar poate întreba colegii pentru că nu este o informație secretă.

Întrebat dacă s-a sunat la 112, Raed Arafat a spus că.

 „Nu știu dacă s-a sunat. Poate că nu s-a sunat pentru că aveau o echipă. Având acolo echipă permanentă de la pompieri, nu mai suni la 112. Mie nu mi-a zis domnul Gavriș de unde a aflat”.

Cookies