Vlad Voiculescu a vorbit despre carantinarea Bucureștiului. Anunțul Ministrului Sănătății

22 mart. 2021
605 Afișari
Vlad Voiculescu a vorbit despre carantinarea Bucureștiului. Anunțul Ministrului Sănătății

Vlad Voiculescu a vorbit despre carantinarea Bucureștiului. Ministrul Sănătății nu exclude carantinarea Capitalei, dacă rata de incidenţă trece de 6 la mie.

Vlad Voiculescu a vorbit despre carantinarea Bucureștiului. Acesta a precizat că nu exclude măsura carantinei în Bucureşti, în cazul în care rata de infectare depăşeşte 6 la mia de locuitori. Ministrul Sănătăţii a adăugat că trebuie revizuite criteriile pentru declararea carantinei.

 

„Nu putem exclude acest lucru şi după 6 la mie şi senzaţia mea este că vom ajunge acolo în câteva zile, nicio măsură nu poate fi eliminată încă o dată. (…) Aşteptarea mea este ca incidenţa să treacă de 6 la mie în Bucureşti. Nu am niciun motiv să cred că lucrurile s-au schimbat fundamental în ultimele 24 de ore”, a afirmat Voiculescu, întrebat despre posibila carantinare a Capitalei dacă incidenţa trece de 6 la mie.

El a adăugat că vor fi revizuite toate criteriile pentru impunerea carantinei şi a precizat că este foarte probabil ca una dintre măsuri să fie ieşirea din casă cu declaraţie.

Vlad Voiculescu a vorbit despre carantinarea Bucureștiului. Ce măsuri s-ar putea lua

„Aceleaşi măsuri cu care ne-am obişnuit, aceleaşi măsuri care se iau în carantină peste tot în ţară aceleaşi trebuie luate şi în Bucureşti. Închiderea centrelor comerciale, iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi”, a explicat Voiculescu.

Voiculescu a mai spus că o întâlnire va avea loc la sediul Ministerului Sănătăţii cu reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate public, DSU şi INSP.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat că, în cazul în care Bucureştiul ajunge la o rată a infectărilor de 6 la mia de locuitori, atunci nu vor mai putea fi făcute cursuri, potrivit ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, fiind posibil să fie luată măsura carantinării zonale, atât în Capitală cât şi în localităţile limitrofe aflate deja în carantină, astfel încât „circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţia, în special în mijloacele de transport în comun, în pieţe, mall-uri. Evident că deplasarea va trebui făcută în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe propria răspundere”.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit duminică şi a decis, ca începând de luni ora 00.00, să fie prelungite restricţiile în Bucureşti pentru o perioadă de 14 zile.

Cookies