Vlad Voiculescu a fost demis. Și secretarul de stat Andreea Moldovan își pierde funcția

14 apr. 2021
27322 Afișari
Vlad Voiculescu a fost demis. Și secretarul de stat Andreea Moldovan își pierde funcția

Vlad Voiculescu a fost demis. Soarta Ministrului Sănătății a fost decisă în cadrul întâlnirii dintre premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna.

Vlad Voiculescu a fost demis. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, își pierde și ea funcția.

Decizia a fost luată după scandalul iscat de emiterea ordinului publicat în Monitorul Oficial cu privire la noile criterii pentru  intrarea în carantină.

Vlad Voiculescu a fost demis. Dan Barna va fi numit Ministrul interimar al Sănătății

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Cîțu, în urmă cu câteva momente.

Vlad Voiculescu a fost demis. Comunicatul lui Florin Cîțu:

 

USR PLUS amenință cu ruperea Coaliției, după șocul demiterii lui Vlad Voiculescu. Surse din interiorul alianței susțin că cele două partide nu vor accepta înlăturarea ministrului Sănătății fără acordul lor.

Informația a fost prezentată, inițial, de Digi24.

Ce prevede ordinul MS care a dus la demiterea lui Vlad Voiculescu

Ordinul MS a fost publicat marți în Monitorul Oficial. Acesta introduce un punctaj pe baza unei grile. Astfel, cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate fi impusă carantină.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte. Restul localităților intră în carantină dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Cookies