Vlad Voiculescu a decis! Raportarea testelor rapide pentru COVID-19, obligatorie în România începând de azi

04 ian. 2021
1000 Afișari
Vlad Voiculescu a decis! Raportarea testelor rapide pentru COVID-19, obligatorie în România începând de azi

Începând de luni, 4 ianuarie, raportarea testelor rapide pentru COVID-19 va fi obligatorie în toată România. Decizia vine după ce numărul cazurilor a scăzut brusc în momentul în care testele rapide au fost disponibile în farmacii și online, Astfel, pe lângă testele PCR, cabinetele și clinicile medicale, spitalele, dar și medicii de familie vor fi obligați să raporteze rezultatele testelor rapide.

Decizia intră în vigoare începând de luni, iar în comunicările bilanțului zilnic ar urma să se vadă și aceste rezultate, ale testelor rapide antigen. Decizia vine după ce, în ultima perioada, numărul testărilor PCR a scăzut semnificativ.

În ce priveşte precizia acestor teste rapide, părerile sunt împărţite: în timp ce unii medici spun că precizia lor este de peste 90%, alţii susţin că ar fi mai mult de 50%.

Vlad Voiculescu a decis

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a confirmat pentru Antena 3, că de săptămâna viitoare, rezultatele testelor antigen vor fi raportate obligatoriu de toată lumea, acest lucru însemnând spitale, medici de familie şi laboratoare medicale.

Cu alte cuvinte, este posibil ca de luni, în raportarea zilnică făcută de Grupul de Comunicare Strategică vor apărea şi rezultatele acestor teste rapide.

Recomandarea medicilor

În ultimele săptămâni, testele PCR erau tot mai puţine, iar testele rapide au fost interzise din farmacii. Totuşi, ele se găsesc de vânzare on-line.

Medicii le recomandă celor care folosesc aceste teste rapide comandate pe internet să fie foarte atenţi cum îşi recoltează probele.

De altfel, în luna decembrie, medicul Adina Alberts a explicat motivul pentru care numărul de infectări a scăzut semnificativ în România. Se pare că de vină ar fi testele antigen rapide, pe care tot mai mulți români le cumpără și care nu se raportează nicăieri.

Cookies