Vlad Moisescu, fost lider PNL, audiat la DNA

de:
28 iul. 2015
0 Afișari
Vlad Moisescu, fost lider PNL, audiat la DNA

Procurii anticorupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au verificat marți calculatoarele pe care le-au ridicat în urma percheziţiilor de la Primăria Sectorului 1.

Vlad Moisescu, fostul trezorier al Partidului Național Liberal a fost adus la DNA pentru a asista la aceste percheziţii care se desfăşoară în prezenţa suspecţilor, respectiv a posesorilor calculatoarelor, scrie site-ul stiripesurse.ro, citat de romaniatv.net.

Citeşte şi: Vlad Moisescu: „Nu am luat niciun leu şpagă. Dacă procurorii aveau probe, le aduceau”

Faptele de care este acuzat Moisescu au fost realizate încă din 2004 când, susțin procurorii DNA, după alegerile locale, acesta a constituit un grup infracțional organizat, din care mai făceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu și Ion Brad.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, grupul urmărea realizarea unui profit din obținerea unor comisionare de 10-15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Potrivit romaniatv.net, banii primiți de la reprezentanții societăților comerciale au fost împărțiți în următoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% PNL — filiala Sector 1.

DNA arată că diferența de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcționarilor care au sprijinit, în diferite modalități, la derularea activităților ilicite.

Cookies