Vlad Moisescu a ajuns la DNA Ploieşti. El neagă acuzațiile care i se aduc

de:
18 iun. 2015
0 Afișari
Vlad Moisescu a ajuns la DNA Ploieşti. El neagă acuzațiile care i se aduc

Vlad Moisescu a ajuns joi seara la DNA Ploiești, pentru a fi audiat în dosarul în care Andrei Chiliman a fost reținut pentru 24 de ore pentru trafic de influență.  La intrarea în sediul DNA, Moisescu a negat, răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor, că ar fi primit bani din contracte finanțate din fonduri publice dar și că diverse sume ar fi ajuns la partidul din care face parte, anunță romaniatv.net. 

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA.

Primarul Andrei Chiliman s-a întors joi in ţară, iar de la aeroport a fost săltat şi dus direct la audieri. „Nu știu ce acuzații mi se aduc. Nu am ce să comentez”, a afirmat Chiliman pe Aeroportul Otopeni, de unde a plecat însoțit către DNA Ploieşti.

Procurorii DNA Ploiești anchetează fapte care se referă la plata unei sume de 300.000 de lei, în vara anului 2012, numerar, la sediul Primăriei Sectorului 1, Vlad Moisescu intrând în posesia banilor prin intermediul unor persoane de încredere — Ioana Costescu și consilierul local Ion Brad.

Surse judiciare susțin că banii murdari încasaţi erau împărţiţi între Vlad Moisescu, Andrei Chiliman, Ioana Costescu, Ion Brad şi Partidul Naţional Liberal. Chiliman primea 30% din şpăgi, câte 15% ajungeau la Moisescu, Costescu şi Brad, iar 10 procente mergeau la PNL – Sectorul 1. Diferența de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcţionarilor care au sprijinit, în diferite modalități, la derularea activităților ilicite.

Potrivit aceloraşi surse, persoane ce dețin sau au deținut funcții în partide politice precum și funcționari publici cu atribuții de conducere ar fi pretins și primit sume de bani pentru atribuirea contractelor de utilitate publică pentru Sectorul 1 București.

Potrivit surselor, o parte din banii încasați de SC Romair Consulting SRL din fonduri publice, inclusiv din cei încasați de la SC Hidro Prahova SA, ar fi fost tranzitați, la dispoziția lui Gheorghe Boeru, fără a avea la bază justificări economice reale, scoși în numerar și folosiți în interesul personal al acestuia pentru plata unui comision, în schimbul sprijinului care i-ar fi fost acordat în vederea obținerii, de la Primăria Sectorului 1 București, a contractului din 13 septembrie 2011.

Cookies