ARHIVA B365

Vlad Alexandrescu aşteaptă să fie REVOCAT: „O demisie a mea e superfluă” UPDATE

Premierul Dacian Cioloş va trimite, marți, preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, dar şi o nouă propunere. Premierul Dacian Ciolos a anunţat că îl va înlocui după ce demnitarul a acuzat încercări de intimidare din partea unor colegi din Guvern. 

Cu toate acestea, marți dimineaţa, Vlad Alexandrescu a mers la serviciu, potrivit digi24, explicând într-un interviu că nu intenționează să demisioneze.

„Aşteptăm propunerea de nume pentru un nou nume de ministru al Culturii. Eu cred că am făcut tot ce puteam să fac mai bine la Ministerul Culturii. Sunt foarte conştient că am demarat o primăvară culturală în România. O înnoire a instituţiilor de Cultură. În acest moment în care cred că reforma este periclitată aş dori să rămân mai departe la Ministerul Culturii ca o garanţie că această reformă va continua”, a explicat Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii.

Vlad Alexandrescu: E clar că astăzi e ultima mea zi de mandat

Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii, a declarat, ulterior, că marţi este ultima sa zi de mandat şi că decizia prim-ministrului Dacian Cioloş de a-l revoca din funcţie este suverană.

„E clar că astăzi e ultima mea zi de mandat. Nu am mers la Palatul Victoria, pentru că prim-ministrul a declarat că mă revocă. Cred că o demisie a mea e superfluă. Decizia domnului prim-ministru e suverană şi o respect„, a spus, la sediul Ministerului Culturii, Vlad Alexandrescu.

„Nu cred că sunt în poziţia de a colabora cu noul ministru. Sper ca prim-ministrul să ia decizia cea mai înţeleaptă pentru succesorul meu la minister”, a mai spus Vlad Alexandrescu.

„Numirea succesorului meu e prerogativa prim-ministrului”, a mai menţionat Vlad Alexandrescu.

Despre scrisoarea transmisă sâmbătă membrilor Grupului pentru Dialog Social (GDS), Vlad Alexandrescu spune că „era un e-mail privat, care nu era destinat publicităţii”. „Acest e-mail a ajuns la presă fără voia şi fără ştirea mea. În general, corespondenţa în România este controlată de dreptul de autor”.

În scrisoarea adresată membrilor GDS, Alexandrescu a susţinut că a deranjat miniştri în cazuri de plagiat şi grupuri de interese, dând exemplu cazurile Roşia Montană, Cathedral Plaza şi casa Nanu-Muscel, dar şi cel al Muzeului Naţional de Artă.

Vlad Alexandrescu a menţionat că îşi doreşte ca ceea ce a făcut la minister să fie continuat.
Despre modificarea legii cinematografiei şi scrisoarea deschisă primită în urmă cu două săptămâni din partea Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film (UARF), Vlad Alexandrescu spune că „vor trebui regândite princiiple de funcţionare ale cinematografiei”.

„O reformă cinematografică e necesară, o înnoire pe care toată lumea o aşteaptă”.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook că marţi va trimite preşedintelui Klaus Iohannis revocarea din funcţie a lui Vlad Alexandrescu, ministru al Culturii.

Vlad Alexandrescu a anunţat, vineri, pe pagina sa de Facebook, că nu îşi va depune demisia din funcţia de ministru al Culturii înainte de Paşte, în urma unui acord făcut cu prim-ministrul Dacian Cioloş. Ministrul Culturii şi-a anunţat demisia din funcţie, printr-un mesaj publicat, pe 27 aprilie, pe pagina sa de Facebook, în care apreciază că reforma pe care a început-o este periclitată de „forţe retrograde”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button