Vizita lui Iohannis în Republica Moldova a fost amânată, după o convorbire cu Timofti

de:
19 ian. 2015
0 Afișari
Vizita lui Iohannis în Republica Moldova a fost amânată, după o convorbire cu Timofti

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis MEDIAFAX, convorbirea telefonică între preşedintele României, Klaus Iohannis, şi Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti s-a realizat la iniţiativa înaltului demnitar de la Chişinău, dialogul fiind dedicat unei analize a contextului politic postelectoral din Republica Moldova şi negocierilor în vederea alcătuirii unui nou guvern, scrie mediafax.ro.

Potrivit sursei citate, „preşedintele Iohannis i-a mulţumit lui Timofti pentru prezentarea circumstanţelor politice actuale şi şi-a exprimat din nou speranţa că un guvern puternic, reprezentativ şi cu o agendă europeană fermă va putea fi votat în cel mai scurt timp de către noul Parlament de la Chişinău”.

„Totodată, cei doi şefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite în Republica Moldova condiţiile pentru vizita de stat a Preşedintelui României, programată iniţial pentru 22-23 ianuarie a.c. Ambii înalţi oficiali au opinat că alegerea conducerii Parlamentului şi validarea unui guvern la Chişinău vor asigura condiţiile unui dialog politic cuprinzător şi pragmatic, orientat spre susţinerea parcursului european al Republicii Moldova”, a precizat Administraţia Prezidenţială.

În final, s-a convenit ca vizita de stat la Chişinău a preşedintelui Klaus Iohannis să aibă loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern.

Secretarul general al Administraţiei Prezidenţiale de la Chişinău, Ion Păduraru, a precizat, vineri, pentru publicaţia deschide.md că vizita preşedintelui român, Klaus Iohannis, a fost amânată, aceasta urmând să fie reprogamată.

Cookies