Vitrinele țipătoare și firmele luminate orbitor vor dispărea din Sectorul 6 al Capitalei. A fost votat „Regulamentul pentru publicitate”, însoțit de ghid de bune practici

29 mart. 2023
203 Afișari
Vitrinele țipătoare și firmele luminate orbitor vor dispărea din Sectorul 6 al Capitalei. A fost votat „Regulamentul pentru publicitate”, însoțit de ghid de bune practici
Vitrinele țipătoare și firmele luminate orbitor vor dispărea din Sectorul 6 al Capitalei. A fost votat „Regulamentul pentru publicitate”, însoțit de ghid de bune practici | Sursă foto: Facebook-Ciprian Ciucu

Consiliul Local al Sectorului 6 a votat un „Regulament pentru publicitate” ce a fost propus chiar de primarul Ciprian Ciucu. Prin intermediul acestuia, edilul dorește să scape de firmele luminoase și de afișele țipătoare care se găsesc la tot pasul prin oraș.

„Regulament pentru publicitate” a fost votat în Sectorul 6

Reclamele sunt la tot pasul în București. Proprietarii de magazine din oraș încearcă pe cât posibil să iasă în evidență, să se facă văzuți de la distanță și să le sară în ochi posibililor clienți. De multe ori, aceste reclamele ajung să acapareze clădirile și să urâțească orașul.

Din dorința de a scăpa de acest tip de reclame și de vitrinele aglomerate, Ciprian Ciucu a propus un „Regulament pentru publicitate”, care a și fost votat, în unanimitate, de către Consiliul Local al Sectorului 6.

Vitrina trebuie să fie vitrină (și frumos aranjată) iar reclama și afișajul trebuie să fie echilibrate și să nu mai țipe la noi în tot orașul și să ne agreseze vizual. Prin acest nou regulament ne-am propus să dăm un aspect mai plăcut părții de vest a orașului nostru, a declarat Ciprian Ciucu.

Primarul a mai transmis și că persoanele de doresc să primească autorizații de funcționare pentru afacerile lor, în Sectorul 6, trebuie să respecte acest regulament. De asemenea, în ceea ce privește agenții comercial deja existenți, aceștia au timp până la finalul anului să își modifice vitrinele și firmele.

A fost creat și un ghid care să vină în ajutorul agenților economici

Pentru a le oferi comercianților și producătorilor de materiale publicitare toate instrumentele necesare pentru respectarea noului regulament, a fost creat un ghid.

Edilul din Sectorul 6 dorește să elimine reclamele care au:

  • Dimensiunile exagerate,
  • Exces de informații,
  • Grafica neglijentă.

Ghidul a fost creat cu ajutorul expertul în design si grafica Bogdan Dumitrache și propune anumite reguli ce vor fi implementate gradual. Conține exemple de atât „așa da”, cât și de „așa nu” în ceea ce privește:

  • Literele volumetrice,
  • Firma pe suport rigid,
  • Firma în console,
  • Inscripționarea pe vitrină,
  • Copertine,
  • Dimensiunile, proporțiile și și amplasarea firmei,
  • Fragmentarea prin colantare.

Ghidul complet, cu toate informațiile necesare pentru crearea unor firme și a unor vitrine estetice, poate fi consultat de persoanele interesate accesând ACEST link.

Cookies