UPDATE | Visarion Alexa rămâne sub control judiciar în dosarul în care e cercetat pentru agresiune sexuală. Decizia Tribunalului București e definitivă

26 sept. 2022
521 Afișari
UPDATE | Visarion Alexa rămâne sub control judiciar în dosarul în care e cercetat pentru agresiune sexuală. Decizia Tribunalului București e definitivă
Visarion Alexa și-a început ziua la Tribunalul București. Preotul cere să fie scos de sub control judiciar, procurorii vor să fie arestat pentru agresiune sexuală

UPDATE: Preotul Visarion Alexa rămâne sub control judiciar, a hotărât Tribunalul București cu puțin timp în urmă. Visarion Alexa este cercetat penal sub acuzația de agresiune sexuală. Decizia Tribunalului București este definitivă. Tribunalul a respins atât solicitarea preotului de ridicare a controlului judiciar, cât și pe cea a procurorilor de arestare preventivă.

Știrea inițială:

Preotul Visarion Alexa a ajuns în această dimineață la Tribunalul Bucureşti, acolo unde astăzi se dezbate cererea sa de ridicare a controlului judiciar, o măsură pe care un judecător a impus-o împotriva lui într-un dosar în care este cercetat penal pentru că a agresat sexual o femeie, transmite Agerpres.

Visarion Alexa vrea să fie liber. Procurorii cer să fie arestat

Preotul a ajuns la Tribunal însoţit de un avocat și, ca la fiecare ieșire publică de la izbucnirea scandalului încoace, a refuzat să facă vreo declarație și să stea de vorbă cu jurnaliştii.

Acum aproximativ o săptămână, preotul Visarion Alexa a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore,  pentru agresiune sexuală. După reținere, a fost dus la Judecătoria Sectorului 6 București,  cu propunere de arestare preventivă. Un magistrat a dispus, însă, plasarea sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. De asemenea, judecătorul i-a impus mai multe interdicţii.

Preotul a făcut contestaţie la decizie, dar la fel au procedat şi procurori. Visarion Alexa vrea să fie liber, procurorii cer ca preotul  să fie arestat preventiv pentru agresiunea sexuală despre care există probe că s-a produs, în primăvară, în altarul de vară al unei biserici din Bucureşti. Victimă este o enoriaşă care venise la preot să se spovedească. 

Visarion Alexa era, până săptămâna trecută, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Militari și era unul dintre comunicatorii de bază ai Bisericii, fiind o prezență constantă online, la radio și la TV.

Patriarhia a anunțat deja primele sancțiuni în cazul Visarion Alexa

Săptămâna trecută, Patriarhia Română a anunţat, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, că preotul Visarion Alexa a recunoscut, în faţa unei comisii a Arhiepiscopiei Bucureştilor, fapta de care este acuzat. După mărturisire, preotul suspendat de la slujire şi retras din funcţia de paroh, a mai spus Bănescu:

Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declaraţie personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Acesta a recunoscut fapta incriminată de probatoriul consemnat şi în stenogramele devenite publice, refuzând să ofere însă detalii amănunţite şi invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reţinut în declaraţii.

Între timp, anchetatorii caută să identifice și alte posibile victime ale lui Visarion Alexa. Din informațiile de până acum, mai multe femei ar fi fost hărțuite sau chiar agresate sexual de preot.

 

Cookies