Vis! Am luat salariul și-am mâncat la Bone Restaurant, în București, pentru că viața e prea scurtă ca să nu te răsfeți

susținut de
12 apr. 2024
30430 afișări
Vis! Am luat salariul și-am mâncat la Bone Restaurant, în București, pentru că viața e prea scurtă ca să nu te răsfeți

Pesemne, puteam să pun un titlu mult, mult mai atrăgător acestui articol, mai ales că e vorba despre Bone Restaurant, un loc cu ștaif din Bucureștiul nostru drag. Am ales, ca de obicei, cea mai simplă rută: adevărul. Am hotărât ca măcar o dată la două luni să-mi iau soția de mână și să mâncăm într-un loc fancy și mai scumpicel, fără să sărim totuși calul. Să sărbătorim că suntem, că ne avem, că respirăm.

Dacă și tu ai astfel de gânduri, mai zăbovește puțin aici. Mă rog, așa cum spune și titlul, mai întâi trebuie să iau salariul ca să-mi permit să iau masa într-un local precum Bone, amplasat peste drum de Lacul Floreasca, într-o zonă scumpă, cu oameni înstăriți, și în vecinătatea cartierului meu de suflet: Compozitorilor.

În cazul restaurantelor premium rămâne mereu întrebarea: bine, bine, e scump, da’ o fi și gustos? Colac peste pupăză, mi-am adus aminte de sfatul regretatului Anthony Bourdain, conform căruia nu e bine să comanzi pește sau fructe de mare într-o zi de luni, pentru că primești ce-a mai rămas de joia trecută. Ciurucurile. Asta nu m-a oprit să calc pragul Bone Restaurant, surf & turf concept, pe Calea Floreasca 198.

Meserie, te halesc

Interior – Exterior Bone

Deși e un spațiu generos, reușește să îți dea senzația de intimitate, ajutat de mobilierul elegant și designul de interior însoțit de câteva elemente pescărești. Dacă nu te prinzi din prima că-i (mai mult) pescăresc, nu e nici o problemă: vitrina cu pește proaspăt din interior e cât se poate de evidentă și clarificatoare. În ea se odihnesc multe dihănii proaspete, inclusiv calcan, că tot e acum sezon de pescuit la calcan în Marea Neagră. Terasa e micuță, „dă” în Calea Floreasca, deci nu e cea mai liniștită din lume. Recmand la interior.

Terasa Bone la ceas de seară

Ospătari de școală veche și exemplari, transferați de la Isoletta și Aquarium

Ospătarii Bone sunt de școală veche, unii la 50+ ani, printre care s-a strecurat și un mânz, care sigur are ce învăța. De altfel, poți școli chelneri doar punându-i să observe ce (și cum) fac ospătarii Bone. Mulți dintre ei sunt foștii ospătari de la două dintre cele mai apreciate restaurante cu specific pescăresc din București: Isoletta și regretatul Aquarium. Sunt mereu atenți, discreți, zâmbesc și știu totul despre marfa pe care o vând: de unde vine, de la cine vine, când, cum și cât se gătește fiecare preparat în parte. În ceea ce privește meniul, domină starterele, preparatele din pește și fructe de mare, dar găsești și fripturi de calitate. Selecția de vinuri este impresionantă, cu etichete deosebite. Prețuri mari, conform poziționării și zonei. Sau cum îmi spunea mie o prietenă mai înstărită: „Nu e scump, Dragoșe. Ești tu sărac.” Dacă vrei să te uiți pe meniu, dă click aici.

Judecata de Acum

Am mâncat pentru tine de la Bone Restaurant

Coperto (adică pâine prăjită) și unt cu trufe | 9 lei/om

S-a dat repede, e tot ce pot să zic.

Coperto cu un și pâine

Tartar de avocado, mozarella și mango | 70 lei

Un preparat care la fel de bine poate juca rol dublu: de starter și de desert. E de o dulceață incredibilă, ușor de mâncat, câțiva muguri de pin aruncați și o frunză de busuioc deasupra: excelent! Simplu, rafinat și delicat. Deși e suficient pentru două persoane, m-am bătut cu doamna pe el, combinația de mozarella și mango fiind absolut irezistibilă. Cum de nu mi-a trecut prin cap până acum să le combin? Dacă citești asta, trebuie neapărat să încerci povestea asta de dragoste dintre mozarella și mango.

Paccheri cu fructe de mare | 90 lei

Entuziasmul meu vis a vis de Bone se datorează, în mare parte, acestui preparat. Da, costă 90 de lei, dar sunt cei mai bine cheltuiți 90 de lei pe o porție de paste de când mama m-a făcut. E greu de explicat în cuvinte cum niște paste îți pot da lumea peste cap, deși n-ai comandat asta.

Paccheri sunt pastele mele preferate: groase, late și tubulare, ca să încapă toată bunătatea sosului. Dacă n-ar fi 90 de lei, probabil le-aș mânca dimineața, la prânz și seara. Printre ingredinte se numără și puțin coniac. Oare ăsta să fie ingredientul secret? Paccheri cu fructe de mare de la Bone încapsulează tot ce au marea și pământul mai bun de oferit, sunt pline de aromă, al dente, sunt gustoase, sunt perfecte, umami și dincolo de el. Cât de gustoasă este simplitatea în farfurie și cât de greu este s-o obții. Îmi permit să spun că sunt cele mai bune paste cu fructe de mare din București. Punct.

Tartă cu lămâie | 45 de lei și Carpaccio de ananas – din partea casei

Tarta cu lămâie e bună, dar calitativ e la nivel de grădiniță față de preparatele de mai sus (sau de mai jos. vezi imediat). O feliuță de tartă cu un blat care mai mergea lăsat în cuptor, acoperită cu cremă de lămâie prea puțin acrișoară sau intensă în arome. Gustul și mirosul de lămâie au ca sursă coaja de lămâie rasă pe deasupra. Mă așteptam la ceva mai mult de la tarta asta. Nu e de Bone. Pe de altă parte, acel carpaccio de ananas a fost nu doar o surpriză plăcută, ci și un digestiv excelent, alături de o Coca-Cola rece. Data viitoare aș merge pe un mini tiramisu sau moelleux au chocolat.

Risotto crema di scampi

Trebuia să-l trec, chiar dacă a fost preparatul ales de ea. Costă 85 de lei și mă iau cu oricine la trântă că, la fel ca pastele mele, ăsta e unul dintre cele mai bune ristto-uri din București. Am gustat și are un singur defect: că nu mi l-am comandat eu. Absolut demențial.

Total Bone Restaurant: 231 de lei, cu tot cu Coca-Cola și coperto.

O să mai mănânc pentru tine la Bone? R: 100% da. La următorul salariu, ce-i drept.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine!

Iar la final de tot, o plimbare, pentru digestie

Digestiv, la pas, pe malul Lacului Floreasca

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:

 

 

Cookies