Viorica Dăncilă nu mai rezonează cu Ciolacu. Fostul premier lasă PSD-ul pentru NOI

29 mart. 2022
263 Afișari
Viorica Dăncilă nu mai rezonează cu Ciolacu. Fostul premier lasă PSD-ul pentru NOI
Viorica Dăncilă nu mai rezonează cu Ciolacu. Fostul premier lasă PSD-ul pentru NOI. Sursa foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Viorica Dăncilă a anunțat marți, 29 martie 2022, că și-a dat demisia din PSD. Politicianul a declarat, printre altele, că nu mai rezonează cu deciziile pe care actuala conducere PSD le ia. Fostul premier anunță că s-a înscris în partidul NOI (Națiune Oameni Împreuna) – formațiune înregistrată anul acesta.

Fostul premier lasă PSD-ul pentru NOI

După 26 de ani de carieră politică în Partidul Social Democrat, Viorica Dăncilă anunță că a decis să demisioneze, iar începând de marți – 29 martie, politicianul este membru în Partidul „Națiune Oameni Împreuna” (NOI).

Fostul premier al României spune despre acest partid este unul „tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”.

Anul acesta, la data de 13 ianuarie 2022, formațiunea politică NOI a fost înregistrată definitiv în registrul partidelor politice, conform Tribunalului București.

Viorica Dăncilă nu mai rezonează cu Ciolacu

Fostul președinte al PSD declară că a decis să părăsească partidul condus de Marcel Ciolacu pentru că nu se mai regăsește și nu mai rezonează „cu deciziile pe care actuala conducere le ia”.

„Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele”, spune Viorica Dăncilă într-o postare pe Facebook.

Fostul premier al României se așteaptă ca această revenire în politică să atragă și multe critici, dar spune că nu are cum să stea deoparte când vede „că lucrurile nu merg bine”.

Dăncilă spune și care este motivul pentru care a revenit în politică:

„Am revenit în politică pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național.”, transmite fostul președinte al PSD.

Această abordare a regăsit-o în rândul membrilor Partidului NOI, precizează Viorica Dăncilă.

Cookies