Viorel Popescu, fostul director al RATB, în arest la domiciliu

de:
16 iun. 2014
0 Afișari
Viorel Popescu, fostul director al RATB, în arest la domiciliu

Decizia Curţii de Apel este definitivă, Viorel Popescu fiind de vineri în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a împuternicit o firmă, care nu avea drept de asistenţă juridică, să ofere regiei astfel de servicii, notează Realitatea.net.

Instanţa a stabilit ca, în perioada măsurii preventive, Viorel Popescu să nu ia legătura cu martorii din dosar sau cu alte persoane angajate la Regia Autonomă de Transport Bucureşti sau la SC Urb Connet SRL, firma pe care fostul şef al RATB ar fi avantajat-o.

Fostul director al RATB Viorel Popescu a fost arestat în 7 iunie, în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie de abuz în serviciu, pentru că a împuternicit o firmă, care nu avea drept de asistenţă juridică şi reprezentare în instanţă, să ofere regiei astfel de servicii, prejudiciul fiind estimat la 820.000 de euro.

Hotărârea instanţei a fost contestată de Viorel Popescu la Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus ca măsură preventivă arestul la domiciliu.

Fostul director al RATB Viorel Popescu a făcut „diligenţe insistente şi ferme”, în cadrul regiei de transport, pentru avantajarea unei firme, arăta Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei de arestare preventivă a acestuia.

Cookies