ARHIVA B365

Viorel Popescu este oficial noul director general al RATB

Viorel Popescu a fost ales în unanimitate preşedinte al Consiliului de Administraţie al RATB şi director general al Regiei. Numirea în funcţie a avut loc joi, în urma unei şedinţe extraordinare a Consiliului de Administraţie al RATB.

Fostul director al RATB, Adrian Criţ, şi-a pierdut funcţia după ce 28 de membri ai Consiliului General al Municpiului Bucureşti, în majoritate din PDL, au votat excluderea lui din Consiliul de Administraţie al RATB şi implicit de la conducerea Regiei. Consilierii l-au acuzat de management defectuos invocând o plângere făcută de Nicoleta Ioan Ciufudean din Consiliul de Administraţie al RATB. Conform acesteia, cu toate că în bugetul Regiei era prevăzută, pe anul 2011, construirea a cinci tramvaie noi, lucrările la acestea nu au început încă, iar muncitorii de la uzina URAC nu au ce lucra. Aceeaşi membră a Consiliului de Administraţie a spus că, din cauza unui contract defectuos cu Omniasig, 100 de autobuze nu au fost reparate şi zac abandonate în depouri, ceea ce a condus la creşterea timpului de aşteptare în staţii. De asemenea, actuala conducere nu a externalizat serviciile de curăţenie şi de pază.

O ultimă acuzaţie adusă lui Criţ constă în faptul că acesta ar fi refuzat să prezinte membrilor Consiliului de Administraţie contracte încheiate pe bani publici, motivând că sunt confidenţiale.

Decizia consilierilor generali nu este văzută cu ochi buni de primarul general Sorin Oprescu. Edilul-şef a anuţat că va ataca în instanţă hotărarea CGMB, mai ales că, susţine el, a citit raportul de activitate al fostului director Adrian Criţ şi n-are ce să-i reproşeze. De altfel, Oprescu spune că doar el are dreptul de a suspenda directorul Regiei, dar consilierii s-au folosit de un subterfugiu, anume de dreptul de a-l retrage pe Criţ din Consiliul de Administraţie.

“S-au exercitat o serie întreagă de presiuni care îl determinau pe directorul Criţ să se îndrepte spre chestiuni oneroase. Este vorba de contracte de publicitate, automate de cafea şi altele. Începe cafteala pentru ciolan”, a declarat Sorin Oprescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button