Viorel Hrebenciuc RĂMÂNE ÎN AREST

de:
26 ian. 2015
0 Afișari
Viorel Hrebenciuc RĂMÂNE ÎN AREST

Viorel Hrebenciuc rămâne în continuare în arestul IPJ Braşov, deşi a decis să colaboreze cu procurorii şi să îşi recunoască parţial faptele. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de DNA, potrivit Realitatea TV.

Deputatul Ioan Adam rămâne în arest la domiciliu.

Viorel Hrebenciuc şi fiul său, Andrei Hrebenciu, şi-au recunoscut parţial faptele de care sunt acuzaţi în dosarul retrocedărilor ilegale.

Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, Tudor Chiuariu si Ioan Adam au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

Potrivit unui comunicat al DNA, fostul deputat Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta si spalare a banilor, iar deputatul Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz in serviciu, constituirea unui grup infractional organizat, cumparare de influenta (trei infractiuni).

De asemenea, au fost trimisi in judecata Lorand Andras Ordog, judecator in cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedarii), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, toti in stare de arest preventiv.

Vezi aici: Înregistrări ale discuţiilor dintre Adam, Sturdza şi Baronul Kripp, în Dosarul retrocedarilor

Fostul deputat Ioan Adam a avut „o atitudine sinceră”, a colaborat cu organele de anchetă pe care le-a sprijinit în vederea stabilirii activității infracționale, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în timp ce Viorel Hrebenciuc și fiul său, Andrei Hrebenciuc au colaborat „parțial”, însă au „arătat o atitudine oscilantă în fața organelor judiciare”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Deputatul Ioan Adam, trimis în judecată în dosarul Romsilva, şi-a dat demisia din Camera Deputaţilor. Adam este acuzat că face parte dintr-un grup infracţional organizat care ar fi prejudiciat statul cu 300 de milioane de euro, prin retrocedarea ilegală a zeci de mii de hectare de pădure. În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, şi fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu.

Cookies