ȘTIRI

Viorel Hrebenciuc, dispus să-și declare vinovăția dacă primeşte doar 4 ani de închisoare

Social-democratul a cerut o pedeapsă de patru ani de închisoare, în schimbul declarării vinovăției, scrie EVZ.ro.

Procurorul DNA Brașov, Cornel David Deca, cel care anchetează cazul lui Hrebenciuc, a refuzat propunerea lui acestuia.

Potrivit juriștilor, deputatul PSD a făcut o greșeală enormă prin propunerea unei astfel de înțelegeri, având în vedere că odată ce a fost de acord să își mărturisească vinovăția, Hrebenciuc nu va mai putea susține în fața instanței de judecată contrariul.

Cu cinci zile înainte de a fi trimis în judecată, Hrebenciuc a solicitat o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, care să includă trei fapte penale contopite și identificate: trei ani și patru luni pentru trafic de influență, un an de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional și un an pentru folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid.

Surse judiciare susțin că procurorul de caz ar fi afirmat că nu ar fi acceptat un acord de vinovăție nici dacă Hrebenciuc cerea să execute cinci ani de închisoare cu executare. În ordonanța prin care a respins cererea lui Hrebenciuc, procurorul arată:

„Deși cererea vizează acceptarea unei pedepse cu executare în regim de detenție, cuantumul acesteia, doar patru ani de închisoare, este insuficient pentru realizarea scopului pedepsei penale, calitatea avută de inculpat și necesitatea ca pedeapsa să fie aptă să realizeze prevenția generală”.

Viorel Hrebenciuc nu este singurul care a încercat să negocieze un astfel de acord. Fiul său, Andrei Hrebenciuc, a solicitat și el un acord pentru o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, dar solicitarea a fost respinsă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button