ȘTIRI

Violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru vor concerta, vineri, la Sala Radio

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES de Orchestrele și Corurile Radio România, evenimentul este susținut de Orchestra Națională Radio. Programul reunește Uvertura operei Freischutz de Carl Maria von Weber, Concertul în la minor pentru vioară și orchestră de Antonín Dvorak și Simfonia a IV-a în mi minor de Johannes Brahms.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate „Bilete.ro”, în magazinele Germanos și la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alexandru Tomescu a evoluat de nenumărate ori atât alături de Orchestra de Cameră Radio, cât și alături de Orchestra Națională Radio, pe scena Sălii Radio, dar și peste hotare, în turnee în Europa și Asia.

Violonistul a concertat în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc.

În vârstă de doar 33 ani, Cristian Măcelaru și-a început cariera alături de Philadelphia Orchestra iar în stagiunea 2010-2011 a fost numit dirijor asistent al aceleiași orchestre, fiind apoi distins cu Sir Georg Solti Emerging Conductor Award.

Având și formație de violonist, Cristian Măcelaru a fost concertmaistru al Orchestrei Simfonice din Miami, debutând la Carnegie Hall cu aceeași orchestră și a fost invitat, în februarie 2012, să dirijeze Orchestra Simfonică din Chicago pentru a-l înlocui pe Pierre Boulez.

Dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, Cristian Măcelaru colaborează în mod curent cu Orchestra Metropolitain din Montreal, cu orchestrele simfonice din Washington, Seattle, Toronto, Baltimore.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button