Violeta, polițista care, în drum spre serviciu, a salvat o tânără bătută crunt la metrou, în stația Brâncoveanu. Mesajul ei către colegi: Scuze pentru întârziere, o fată a avut nevoie de mine

13 dec. 2023
18445 afișări
Violeta, polițista care, în drum spre serviciu, a salvat o tânără bătută crunt la metrou, în stația Brâncoveanu. Mesajul ei către colegi: Scuze pentru întârziere, o fată a avut nevoie de mine
Violeta, polițista care, în drum spre serviciu, a salvat o tânără bătută crunt la metrou, în stația Brâncoveanu. Mesajul ei către colegi: Scuze pentru întârziere, o fată a avut nevoie de mine. Sursa foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne

O tânără a avut o experiență extrem de neplăcută marți dimineață, într-o stație de metrou din București. Un bărbat a început să o lovească cu bestialitate, dar o polițistă i-a auzit strigătul de ajutor și a intervenit rapid.

Violeta, polițista care a salvat o tânără agresată de un bărbat

E dimineață, ora 07:00, într-o stație de metrou din București. Doar imaginați-vă câtă aglomerație se creează la acea oră, când toată lumea se grăbește să ajungă la job, facultate sau cine știe unde.

În toată acea gălăgie și aglomerație, Violeta, o polițistă care lucrează la structura de relații publice a Poliției Române, a auzit strigătele disperate ale unei fete. Tot ce a auzit femeia a fost „Ajutor, ajutor”.

Violeta s-a îndreptat spre direcția din care se auzeau strigătele și a văzut o tânără culcată la pământ, care era lovită cu bestialitate de un bărbat. Polițista s-a strecurat printre oamenii care se grăbeau spre gura de metrou și a sărit pe agresor, oprind acțiunea acestuia asupra fetei.

Violeta a încercat să îl imobilizeze pe bărbat, moment în care acesta s-a smucit și a reușit să se ridice, lovind-o și pe ea.

În acel moment toata furia lui s-a întors spre Violeta.
– Tu ce vrei? Cine ești? a spus acesta năpustindu-se asupra ei”, a povestit Ministerul Afacerilor Interne într-o postare pe Facebook.

Ulterior, polițista a reușit să îl țină pe agresor la o distanță la care să nu mai fie periculos.

Agresorul a fost condus la secția de poliție

Un alt polițist, care se afla în timpul liber, a intervenit și l-a imobilizat pe bărbat. Agresorul tinerei era cunoscut cu afecțiuni psihice, potrivit informațiilor transmise de M.A.I.

După finalizarea intervenției și conducerea bărbatului la secția de poliție, Violeta s-a îndreptat către locul de muncă. Acolo mergea și în momentul în care a auzit strigătele de ajutor ale fetei.

Scuze pentru întârziere, dar o fată a avut nevoie de mine”, le-a spus polițista colegilor în momentul în care a ajuns la muncă.

Ministerul Afacerilor Interne a lăudat acțiunea polițistei pe pagina de Facebook, unde a scris următoarele:

Ea este Violeta, iar în această dimineață, în drumul spre muncă, a sărit să ajute acolo unde ceilalți, poate din grabă sau poate nu au auzit (sperăm noi!), au trecut fără să se oprească.
Ea este Violeta, o colegă extraordinară, un om deosebit, o polițistă în adevăratul sens al cuvântului.
Pentru implicare și pentru faptul că nu ai rămas nepăsătoare, îți mulțumim!

În România, 1 din 4 femei a fost agresată fizic sau verbal de partener sau fostul partener

Potrivit unor statistici transmise de Centrul Filia, 1 din 4 femei a fost agresată fizic sau verbal de către partener sau fostul partener.

Totodată, statisticile arată că 1 din 3 femei se va confrunta cu o formă de violență de-a lungul vieții sale.

Din totalul plângerilor prealabile pentru cazuri de violență în familie depuse la poliție, aproximativ 50% sunt retrase.

În 2017, în România au fost înregistrate peste 20.000 de cazuri de loviri sau alte violențe care au avut loc în familie.

Violența în familie, conform legilor din România, reprezintă „orice acțiune sau inacțiune intenționată, cu excepția acțiunilor de autoapărare ori de apărare, manifestată fizic sau verbal, săvârșită de către un membru de familie împotriva altui membru al aceleiași familii, care provoacă ori poate cauza un prejudiciu sau suferințe fizice, psihice, sexuale, emoționale ori psihologice, inclusiv amenințarea cu asemenea acte, constrângerea sau privarea arbitrară de libertate.Constituie, de asemenea, violență în familie împiedicarea femeii de a-și exercita drepturile și libertățile fundamentale. “ (Legea 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie).

Te-ar putea interesa și:

Cookies