Violeta Alexandru anunță oficial desființarea companiilor municipale din București: Vor fi păstrate doar patru

21 feb. 2021
1767 Afișari
Violeta Alexandru anunță oficial desființarea companiilor municipale din București: Vor fi păstrate doar patru

Violeta Alexandru a anunţat, duminică, într-o conferință de presă, că pregătește desfiinţarea a 20 de companii municipale, prima fiind Compania Municipală Turistică. Totuși, vor fi păstrate STB, Trustul Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica.

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţă desfiinţarea Companiei Municipale Turistică, urmată de desfiinţarea altor 19 companii municipale care funcţionează la nivelul Primăriei Generale. Alexandru afirmă că vor fi păstrate doar patru dintre companiile existente în prezent la nivelul administraţiei general, respectiv: Servicii Transport Bucureşti (STB), Trustul Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica, despre care preşedintele PNL Bucureşti afirmă că au fost înfiinţate legal.

Anunțul făcut de Violeta Alexandru

Într-o conferinţă de presă organizată duminică dimineaţă, liderul PNL Bucureşti, Violeta Alexandru a anunţat că PNL „apreciază că nu sunt justificate aceste companii, de altminteri şi instanţa a găsit de cuviinţă, prin deciziile pe care le-a luat, să certifice acest lucru”

„Vom trece la desfiinţarea primei companii înfiinţate de PSD Gabriela Firea: Compania turistică Bucureşti. Continuăm cu celelalte companii, până la 20 de companii care vor fi desfiinţate. Patru dintre ele, înfiinţate legal, vor fi eficientizate pe baza legislaţiei privind guvernarea corporativă. Consiliul de Administraţie şi managerii în cursul acestui an, vor fi angajaţi prin concurs. Cele patru companii care vor rămâne – STB ,Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica – vor avea curând o nouă conducere cu un mandat clar de a organiza procesul de selecţie competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii. Restul companiilor vor fi desfiinţate”, a anunţat Violeta Alexandru, duminică.

Schimbări importante în București la nivel administrativ

Preşedintele PNL Bucureşti a precizat că partidul are convingerea că în piaţa liberă din Bucureşti există „suficienţi furnizorii de servicii care pot pune pe masă oferte clare, la preţuri competitive” fără a fi nevoie de existenţa unor companii municipale care  „să se alimenteze exclusiv cu fonduri de la bugetul public”.
„Considerăm că ele nu erau decât locuri în care clienţi ai PSD îşi găseau suplimentate veniturile”, a adăugat Alexandru.

„Ce este de reţinut din acest proces este faptul că managerii acestor companii nu au avut niciun interes să meargă lucrurile bine. Aveau liniştea, confortul de a-şi lua banii indiferent dacă erau performanţi sau nu şi şi-au bătut joc de angajaţi. Sunt angajaţi care nu şi-au luat salariile plătite de luni de zile. Gabriela Firea a ştiut această situaţie şi a tolerat-o. Managerii care încasau nişte bani în toată această perioadă, fără să asigure veniturile angajaţilor, fără să le pese de ceea ce se întâmplă, de fapt, în activitate au stat liniştiţi, crezând că PSD va câştiga alegerile şi că le va merge bine în continuare”, a mai afirmat Violeta Alexandru.

Ea a precizat că fiecare procedură de dizolvare care va trece sub forma unui proiect în Consiliul General are susţinerea consilierilor USR PLUS, iar întreaga procedură de desfiinţare ar urma să fie încheiată în doi ani.

Cookies