Violeta Alexandru a recunoscut că bugetul PMB propus de Nicușor Dan suferă schimbări majore: Va fi votat cu amendamente, se vor tăia fonduri

07 mai 2021
329 afișări
Violeta Alexandru a recunoscut că bugetul PMB propus de Nicușor Dan suferă schimbări majore: Va fi votat cu amendamente, se vor tăia fonduri

Liderul PNL Bucureşti Violeta Alexandru afirmă, după acordul pe bugetul Capitalei, că o bucură, în primul rând, pentru bucureşteni, decizia conducerii USR-PLUS de a susţine, până la urmă, bugetul Capitalei, Ea precizează că bugetul va fi votat cu amendamente, se vor tăia fonduri şi că trebuie accelerate măsurile concrete pentru închiderea companiilor municipale. De asemenea, anunţă că PNL va propune partenerilor de guvernare locală completarea protocolului din campania electorală cu prevederi privind modul de lucru la nivelul deciziilor locale.

Ultimele informații apărute în spațiul public transmis o serie de semne clare că bugetul Capitalei urmează să fie votat vineri, după ce Nicușor Dan ar fi ajuns la un acord cu PNL și USR PLUS.

Liderul PNL București, Violeta Alexandru, a anunțat că s-a ajuns la un acord, cu toate că sumele discutate pentru Primăria Capitalei vor fi reduse.

Anunțul Violetei Alexandru

”Mă bucură, în primul rând, pentru bucureşteni, decizia conducerii USR-PLUS de a susţine, până la urmă, bugetul Capitalei. Liderii politici ai PNL Bucureşti, ai USR-PLUS, ai PMP, alături de Primarul General au avut discuţii în aceste zile şi au ajuns la un acord de susţinere a bugetului Capitalei. Şedinţa de consiliu se va convoca de îndată”, scrie Violeta Alexandru într-o postare pe Facebook.

Ea explică faptul că alternativa pentru neadoptarea bugetului ar fi fost blocarea Bucureştiului.

”Am explicat acest lucru în contextul propunerii să continuăm discuţiile pe buget şi pe alte subiecte. Dacă ieşeam din termenul legal până la care trebuia adoptat, Guvernul nu mai putea transfera cotele aferente Bucureştiului. Am explicat consecinţele neadoptării bugetului în toate discuţiile avute. Bucureştiul nu are taxe şi impozite ca să poată susţine serviciile publice, salariile necesare, cheltuielile pentru funcţionarea oraşului”, subliniază liderul PNL Bucureşti.

Se vor tăia fonduri

Violeta Alexandru anunţă că bugetul va fi votat cu amendamente, se vor tăia fonduri.

”Primarul a avut toată disponibilitatea. A fost evident că niciunul dintre noi nu era de rea-credinţă, că existau explicaţii pentru fiecare măsură propusă, că nu se ascunsese în buget vreun interes obscur al anumitor cercuri de interese.

Asta s-a întâmplat atunci când era tăcere pe buget şi, de fapt, se scurgeau banii funcţie de grupurile de interese din jurul PSD. Avem opinii diferite privind şansele atragerii de venituri, se poate optimiza bugetul (şi am apreciat, o spun cu toată sinceritatea, disponibilitatea USR-PLUS de a ne apleca asupra unei minuţioase analize).

Era bine să fie optimizat pe parcursul săptămânilor de discuţii (inclusiv în Comisia de buget unde au fost toţi consilierii de la toate formaţiunile). Ceea ce contează, până la urmă, este să avem astăzi un buget votat pentru Bucureşti. Ne vom încadra în bugetul cu aceste tăieri şi vom analiza în continuare structura veniturilor şi a cheltuielior pentru rectificare. PNL susţine orice măsură de optimizare a bugetului.

Vom avea un obiectiv de la care nu ne abatem: atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea Bucureştiului”, explică Alexandru.

Conform liderului PNL Bucureşti, în contextul discuţiilor despre eficientizarea cheltuirii banilor publici, trebuie accelerate măsurile concrete pentru închiderea companiilor municipale.

Se închid companiile municipale

”Sunt 2 proiecte de Hotărâri pentru închiderea companiilor municipale depuse de PNL Bucureşti care aşteaptă să fie votate. Lucrăm la a treia”, menţionează ea.

”Am decuplat alte teme (necesar a fi discutate între noi) de decizia vitală privind bugetul şi am propus o şedinţă a liderilor coaliţiei de la Bucureşti chiar săptămâna următoare. PNL va propune partenerilor de guvernare locală completarea protocolului din campania electorală cu prevederi privind modul de lucru la nivelul deciziilor locale. Nu vreau să amânăm discuţiile.

Detalii pe amendamentele agreate asupra structurii bugetului va oferi Primarul General”, conchide Violeta Alexandru.

Cookies