ARHIVA B365

Violenţele de la protestul din 10 august, dezbătute în plenul Parlamentului European

Decizia organizării acestei dezbateri a fost luată joi la Conferinţa Preşedinţilor, din care fac parte liderii grupurilor politice din Parlamentul European. Dezbaterea ar urma să aibă loc la 1 octombrie, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg din 1-4 octombrie, potrivit grupului politic citat.

„Folosirea violenţei de către forţele de ordine române împotriva protestatarilor paşnici este inacceptabilă”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Grupul Verzilor/ALE din PE, Philippe Lamberts.

„Suntem alături de toţii românii în lupta împotriva corupţiei”, a adăugat el, într-un răspuns transmis prin email de biroul de presă al grupului.

Lamberts a mai subliniat că grupul politic pe care îl conduce „crede cu tărie în dreptul la libertatea discursului şi de adunare paşnică şi în lupta împotriva corupţiei, şi de aceea am solicitat o dezbatere privind statul de drept în România”.

„Membrii Parlamentului European trebuie să arate că sunt de partea poporului român şi că apără valorile europene precum democraţia, statul de drept şi dreptul la libertatea discursului”, a afirmat el.

Potrivit unor surse, este posibil ca premierul Viorica Dăncilă să fie prezentă în Parlamentul European pentru această dezbatere.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button