ARHIVA B365

VIOLENŢE la Roşia Montană. REMUS CERNEA, GONIT de localnici

Doi cetăţeni de naţionalitate germană au fost evacuaţi din zonă după o serie de ciocniri între reprezentanţi ai ONG-urilor şi minerii de la Roşia Montană.

Prezent şi el la faţa locului, deputatul Remus Cernea a fost huiduit minute în şir şi, ulterior, izgonit de localnici. De teamă, Cernea s-a refugiat într-o maşină de Poliţie, informează REalitatea tv.

Remus Cernea a declarat că el s-a deplasat la Roșia Montană pentru a asculta opiniile tuturor părților implicate, iar refuzul dialogului reprezintă un minus pentru partea respectivă.  „Eu nu îi acuz pe ei, ei au fost amăgiți de compania care le- promis locuri de muncă, dar iată că e un proiect care nu respectă legea” – a spus Cernea.

„Le-am spus oamenilor că am venit să le ascult punctul de vedere”, a declarat Remus Cernea la Digi24. „Pentru a nu degenera lucrurile, m-am retras sub protecția jandarmilor”. „Sunt împotriva proiectului, dar sunt dispus să stau la masă cu oricine are altă opinie. Constant atitudinea insuficient de promptă a guvernului, care nu a angajat dialogul necesar cu societatea și părțile implicate, astfel că tensiunile au escaladat”.

„Am fost și la protestele din Piața Universității, dar am dovedit că pot merge și la Roșia Montană”, a subliniat Remus Cernea


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button