ARHIVA B365

VIOLENŢE la graniţa Ungariei cu Serbia.Ungaria anunță arestarea a 29 persoane,inclusiv „un terorist”

UPDATE: Gyorgy Bakondi, consilier de securitate al premierului Viktor Orban, a declarat că 20 de ofițeri de poliție au fost răniți în violențe, în timp ce migranții aruncau cu pietre și bucăți de beton în polițiștii care foloseau tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

„Poliția a capturat de asemenea un terorist identificat”, a mai anunțat Bakondi la televiziunea de stat M1, fără a da mai multe detalii, notează Reuters, citat de Agerpres.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a precizat că punctul vamal Roszke va fi închis pentru 30 de zile după violenţele de miercuri, relatează MTI.

„Imigranţii atacă forţele de ordine, nu sunt refugiaţi paşnici”, a declarat ministrul ungar de Externe. „Ungaria se confruntă cu un val masiv şi agresiv de imigranţi. Atitudinea imigranţilor este şocantă, inacceptabilă”, a mai spus Szijjarto.

Douăzeci de poliţişti ungari şi doi copii au fost răniţi în ciocnirile cu migranţii ce încercau să intre în Ungaria, dinspre Serbia, pe la punctul de trecere de la Roszke-Horgos, relatează Reuters şi AFP, citate de adevarul.ro.

Poliţia ungară a anunţat că un grup „agresiv” de migranţi a străpuns gardul construit la graniţa cu Serbia şi a fost întâmpinat de scutieri, potrivit Reuters. Imigranţii au atacat poliţia ungară cu pietre şi cu sticle, iar aceasta a ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Ungaria a cerut Serbiei să intervină cu trupele speciale împotriva solicitanțior de azil care, potrivit oficialilor maghiari, asediază punctul de treceze a frontierei Roszke – Horgoş, relatează digi24.ro.

Pe de altă parte, Slovacia a anunțat că va impune controale la frontiera cu Ungaria.

Imigranţii au protestat la punctul de trecere a frontierei Roszke – Horgoş, între Ungaria şi Serbia, după ce maghiarii au blocat granița, începând cu ziua de marți.

Poliţia maghiară a adus trupele speciale şi tunuri cu apă, în timp ce aproximativ 1.000 de refugiaţi protestează în zona neutră dintre cele două ţări şi cer să li se permită să intre în Ungaria.

Mai mult pe digi24.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button