Eliberat după zece ani din închisoare pentru viol și tâlhărie, a violat și tâlhărit din nou

de:
04 oct. 2012
0 Afișari
Eliberat după zece ani din închisoare pentru viol și tâlhărie, a violat și tâlhărit din nou

În data de 03.10.2012, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti trei cauze privind săvârşirea unor infracţiuni de către CRISTEA LAURENŢIU, informează Compartimentul de Comunicare și Relații cu Publicul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

La aceeaşi dată, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului CRISTEA LAURENŢIU pe o perioadă de 24 de ore.

S-a reţinut că inculpatul săvârşeşte prin modalităţi similare, infracţiuni de tâlhărie şi viol.

Ca mod de operare,CRISTEA LAURENŢIU îşi aborda victimele şi sub ameninţarea cu un cuţit le conducea într-un loc mai retras unde le tâlhărea, ulterior intenţionând să le violeze.

Inculpatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, tâlhărie, tentativă la tâlhărie şi ameninţare, constând în aceea că:

la data de 21.09.2012, în jurul orelor 22.00, în timp ce se afla pe şos. Kiseleff, în zona Muzeului Satului, CRISTEA LAURENŢIU a acostat-o pe partea vătămată C.L., în vârstă de 29 de ani, şi ameninţând-o cu un cuţit i-a sustras suma de 26 de lei, iar cu aceeaşi ocazie, prin constrângerea acesteia, a obligat-o să întreţină cu el acte sexuale orale;

la data de 02.10.2012, în jurul orei 12.00, în timp ce se afla în zona străzii Puieţilor, sector 2, CRISTEA LAURENŢIU a acostat-o pe partea vătămată G.F.A., în vârstă de 21 de ani, şi ameninţând-o cu un cuţit i-a cerut să îi dea banii şi telefonul, activitatea infracţională fiind întreruptă de victimă care a început să ţipe;

tot la data de 02.10.2012, în jurul orei 12.00-12.15, în timp ce se afla pe o alee în apropierea căii ferate Bucureşti-Constanţa, în apropiere de str. Puieţilor, CRISTEA LAURENŢIU a acostat-o pe partea vătămată N.A., în vârstă de 15 ani, şi ameninţând-o cu un cuţit, i-a cerut să meargă în apropierea căii ferate, precizându-i că dacă nu merge cu el o va tăia cu cuţitul.

CRISTEA LAURENŢIU a fost anterior condamnat pentru săvârşirea cu violenţă, prin acelaşi mod de operare, a unor infracţiuni de tâlhărie şi viol, pentru care a executat o pedeapsă de 10 ani închisoare, fiind liberat la data de 16.06.2012.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Bucureşti au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pe 29 de zile.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 2 Poliţie, Secţia 7 Poliţie şi Serviciul Omoruri.

Cookies