Vineri seara în București începe “Cinema sub clar de lună”, cu cele mai tari producții de la Tiff 2021. Vom trăi o toamnă de neuitat

02 sept. 2021
384 Afișari
Vineri seara în București începe “Cinema sub clar de lună”, cu cele mai tari producții de la Tiff 2021. Vom trăi o toamnă de neuitat
Vineri seara în București începe “Cinema sub clar de luna”, cu cele mai tari producții de la Tiff 2021. Ne așteaptă o toamnă de neuitat

Era și timpul să stăm în grădină, să auzim cum freamătă copacii în București în septembrie, să simțim că bate vântul seara, să vedem cum Luna se uită la noi, în timp ce noi ne uităm la filme premiate, hrănitoare, proiectate pe un mare ecran. Bye-bye seriale de sufragerie comise în zăpușeala domestică. După atâta nebunie, gălăgie, pandemie a venit vremea să ne luăm filmele și nopțile înapoi, Orașul. În fiecare săptămână ne așteaptă “Cinema sub clar de lună” în Grădina Muzeului Național al Literaturii Române din București (strada Nicolae Crețulescu, nr 8), în zona Piața Romană/ Calea Victoriei, găsiți ușor adresa. Și pentru că B365 este partenerul acestui eveniment fermecător ca o Lună plină, o să vă dăm din timp toate informațiile utile și foarte, foarte cinefile. Pup-o, mă, sub clar de Lună.

Veți vedea lejer, pe ecran mare, filme care au făcut vâlvă în ultimul an și au câștigat premii în marile festivaluri, producții care au deschis și închis oficial TIFF 2021, filme recompensate cu Premiul Publicului și câteva dintre cele mai așteptate premiere românești. Marfă nouă de prima mână, garantat. Inima Bucureștiului bate la film în toamna asta.

afis, cinema, sub, clar, de, luna
Cinema sub clar de lună, nu rata cele mai frumoase seri din Bucuresti.

Cinema sub clar de lună” se deschide vineri, 3 septembrie, de la ora 20.30 cu “Neidentificat”

Cinema sub clar de lună“ se deschide vineri, 3 septembrie, de la 20:30, cu Neidentificat, în regia lui Bogdan George Apetri, un film polițist intens, cu accente noir, distins cu Premiul FIPRESCI la TIFF 2021, urmat (sâmbătă) de o poveste despre adolescență și iubire, o odă nostalgică adusă anilor ’80, semnată de celebrul cineast francez François Ozon – Vara lui 85/ Été 85, și de Tata mută munții, noua producție a lui Daniel Sandu, o dramă „cu un ritm care nu te lasă să răsufli”, potrivit „The Hollywood Reporter”, cu Adrian Titieni pe afiș (duminică).

Cinema sub clar de lună” ține până la mijlocul lui octombrie

Proiecțiile vor continuă în fiecare săptămână, până pe 17 octombrie. Programul poate fi consultat pe transilvaniafilm.ro și facebook.com/TransilvaniaFilm/ .

Biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro.

Program 3-5 septembrie, 2021

Vineri, 3 septembrie, 20:30: Neidentificat/ Unidentified

Regia: Bogdan George Apetri România-Letonia-Cehia, 2020 | 123′

Cu: Bogdan Farcaş, Dragoș Dumitru, Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Olimpia Mălai, Ana Popescu, Andrei Aradits, Kira Hagi, Ion Bechet

Un caz nerezolvat. Un criminal neidentificat. Un poliţist obsedat. Investigaţia îl aruncă într-o lume întunecată şi violentă, trăgându-i după el pe toţi cei din jurul său. Un policier care îmbină cu succes suspansul unui thriller cu misterul și atmosfera autentică de film noir, Neidentificat a câştigat Premiul criticii – FIPRESCI (Federația Internațională a Criticilor de Film) la TIFF 2021.

Trailer: https://youtu.be/2dTyAuW7Nrg

Incepe Cinema sub clar de lunâ in Bucuresti.

Sâmbătă, 4 septembrie, 20:30: Vara lui ’85 / Été 85

Regia: François Ozon | Franţa-Belgia, 101′

Cu: Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge

Alexis are 16 ani şi se răstoarnă cu barcă în afară coastei Normandiei. Printr-o minune, David se află în apropiere şi îl salvează. Alexis este convins că băiatul cu doi ani mai mare este prietenul pe care îl aştepta de-o viaţă, dar poate prietenia lor să reziste mai mult de-o vară?

12 nominalizări la ediţia de anul acesta a Premiilor César

Trailer: https://youtu.be/J4B_2D6EXy0

Duminică, 5 septembrie, 20:30: Tata mută munții

Regia: Daniel Sandu | România-Suedia, 2021 | 109′

Cu: Adrian Titieni, Valeriu Andriuță, Judith State, Tudor Smoleanu, Elena Purea, Radu Botar

Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Acesta se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, întrând în conflict cu echipa locală. Încet-încet, tatăl care, în frământarea lui refuză să accepte evidența, devine prizonierul bătăliei încrâncenate dintre om și natură.

Trailer: https://youtu.be/fCw4tsoOz9U

cinema, sub, clar, de, luna
Incepe „Cinema sub clar de lună”.

Cinema sub clar de lună” este un proiect Transilvania Film. Powered by TIFF Unlimited.

Co-finanțat în cadrul programului „București – Oraș deschis 2021”, derulat de Primăria Capitalei, prin ArCuB.

Partener: Muzeul Național al Literaturii Române

Plăcut de: Radio Guerrilla

Parteneri media: Hotnews.ro, Urban.ro și B365.ro, adică noi. In curând, interviu cu Tudor Giurgiu plus alte informații utile și foarte, foarte cinefile. Ne vedem sub clar de lună!

Cookies