Vineri se vând primele şase apartamente din cartierul Constantin Brâncuşi

de:
15 iul. 2011
0 Afișari
Vineri se vând primele şase apartamente din cartierul Constantin Brâncuşi

Vineri, de la ora 12.00, la sediul Primăriei Sectorului 6, în prezenţa primarului Sectorului 6, Cristian Constantin Poteraş, vor fi semnate contractele primelor locuinţe pentru tineri din cartierul Constantin Brâncuşi. Din 2009 şi până acum au fost depuse 610 cereri pentru cumpărarea locuinţelor construite prin Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL). Până în prezent au fost finalizate şase dosare, iar alte 23 sunt în lucru.

Actele necesare cumpărării unei locuinţe pentru chiriaşii cartierului “Constantin Brâncuşi” sunt:

– cerere tip de vânzare – cumpărare (poate fi descărcată de pe site-ul Direcţiei de Administrare a Fondului Locativ Sector 6 – www.dafls6.ro);

– declaraţie notarială (model disponibil pe site-ul www.dafls6.ro);

– adeverinţă de venit net/brut pe ultimele trei luni;

– actele personale: C.I, certificat naştere, certificat căsătorie (dacă este cazul).

Toţi cei care vor să cumpere astfel de locuinţe pot obţine banii necesari prin promisiune bilaterală de vânzare – cumpărare prin credit, contract de vânzare – cumpărare, prin programul „Prima Casă”, contract de vânzare – cumpărare prin credit ipotecar, contract de vânzare – cumpărare cu plata integrală.

Programul de construcţie a locuinţelor din cartierul Constantin Brâncuşi a fost derulat prin Agenţia Naţională de Locuinţe, instituţie subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi a avut, în prima fază, o finanţare de la bugetul de stat de 1.147 de miliarde de lei.

La finele lui 2005 au fost livrate primele 1.180 de apartamente, grupate în 22 de blocuri din zona A a cartierului, a căror valoare de investiţie a fost de aproximativ 1.377 de miliarde de lei vechi din fonduri guvernamentale şi locale.

La începutul lunii decembrie a anului 2009, au fost date în folosinţă ultimele 500 de unităţi locative în zona C a cartierului Brâncuşi.

Cartierul Constantin Brâncuşi are o suprafaţă totală de 115.000 metri pătraţi, include 30 de blocuri de locuinţe cu chirie pentru tineri, reprezentând circa 1.680 de apartamente, 490 de unităţi locative pe credit ipotecar (grupate în 6 blocuri) şi o zonă cu vile.

Cookies