Vineri se relaxează regulile de acces la Ateneu pentru concertele și recitalurile Concursului Enescu

14 mai 2021
73 afișări
Vineri se relaxează regulile de acces la Ateneu pentru concertele și recitalurile Concursului Enescu

Vineri se relaxează regulile de acces la Ateneu pentru concertele și recitalurile Concursului Enescu. Astfel, spectatorii pot intra la evenimente doar cu bilet, mască de protecție și respectarea distanței fizice între persoane.

Vineri se relaxează regulile de acces la Ateneu pentru concertele și recitalurile Concursului Enescu

Începând de vineri, 14 mai, iubitorii muzicii clasice sunt invitați să vină la Ateneu, pentru a urmări în sală concertele și recitalurile Concursului Enescu 2020/2021, doar cu bilet, mască de protecție și respectarea distanței fizice între persoane, conform Hotărârii Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, din data de 13 mai 2020.

Astfel, în urma acestei Hotărâri, nu mai este nevoie ca spectatorii să prezinte dovada identității, dovada vaccinării, un test PCR negativ făcut în ultimele 72 de ore, sau dovada prezenței anticorpilor pentru COVID 19, deoarece locurile care vor fi ocupate în timpul evenimentelor Concursului Enescu nu vor depăși 50% din capacitatea sălii.

Măsura se aplică începând cu recitalul de vineri seară, susținut de violoncelistul Marcel Johannes Kit, laureatul Concursului Enescu ediția 2018, acompaniat de pianistul Sten Henoja. Cei doi vor prezenta un program de Brahms, Piazzolla, Beethoven, Erkki-Sven Tüür. Detalii și bilete, AICI.

Sâmbătă, 15 mai 2021, va avea loc Finala la Secțiunea de Violoncel a Concursului Enescu, sub forma unui concert susținut de fiecare dintre cei trei finaliști, cu orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta cunoscutului dirijor Nicolas Alstaedt. Cei trei finaliști sunt: Ștefan Cazacu (România), Sebastian Fritsch (Germania), Jaemin Han (Coreea de Sud). Programul serii va fi publicat AICI.

Concursul Internațional George Enescu 2020 a derulat prima fază în cursul anului trecut, cu promisiunea de a aduce „Frumusețe în viață”, în ciuda pandemiei. Concursul s-a reinventat în online cu o premieră în lumea muzicii clasice internaționale – primele două etape ale secțiunilor au fost organizate online, această măsură fiind luată pentru a putea derula competiția, în ciuda pandemiei.

Cookies