Vineri se aprind luminițele de Crăciun în București. Mai multe evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă sunt organizate în oraș

25 nov. 2021
319 Afișari
Vineri se aprind luminițele de Crăciun în București. Mai multe evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă sunt organizate în oraș
Vineri se aprind luminițele de Crăciun în București. Mai multe evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă sunt organizate în oraș

Primăria Municipiului București a dat vestea mult așteptată de bucureșteni. Vineri se aprind luminițele de Crăciun, atât la Târgul de Crăciun din Piața Universității, cât și pe bulevardele principale din Capitală.

Vineri se aprind luminițele de Crăciun în București. Mai multe evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă sunt organizate în oraș: Piața Universității, Centrul Vechi și bulevardul Decebal. La ce oră se aprinde iluminatul festiv.

Vineri se aprind luminițele de Crăciun în București

Primăria Municipiului București anunță că dă startul sărbătorilor de iarnă. Vineri, 26 noiembrie 2021, la ora 18:00, se aprind luminițele de Crăciun, atât în Piața Universității, la Târgul de Crăciun din Capitală, cât și pe bulevardele aflate în centrul orașului.

Luminițele sunt montate pe bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Kiseleff, Unirii, Piața Universității, Piața Romană, rondul Piața Presei și rondul Beijing.

Anul acesta, în Capitală, PMB prin Creart, Arcub și Proedus, organizează trei evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă în Piața Universității, Centrul Vechi și bulevardul Decebal. Primăria Capitalei îi anunță pe bucureșteni că vor avea parte și de alte surprize în această perioadă.

Mai multe evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă sunt organizate în oraș

  1. Bucharest Christmas Market la Piața Universității. Vineri, 26 decembrie, ora 12:00, se deschide Târgul de Crăciun din București. Acesta rămâne deschis până la data de 26 decembrie. Reamintim că accesul în târg se face pe bază de bilet. Toate detaliile despre prețuri și activități le puteți găsi aici: Avem târg de Crăciun în București. Noutate: dacă vrei să vizitezi, trebuie să plătești. Cât costă un bilet.
  2. Expoziție unicat și Bucureşti Urban Christmas Market la Hanul Gabroveni. Târgul de Crăciun al creativilor din Capitală, Urban Christmas Market şi expoziţia-unicat „O lume a jocurilor” sunt organizate de Arcub pentru luna decembrie, la Hanul Gabroveni.
  3. Expoziţia „O lume a jocurilor” ( în perioada 3-15 decembrie). Programul dedicat sărbătorilor de iarnă de la ARCUB, Hanul Gabroveni este completat de această expoziţie-unicat de jocuri vechi, atât românești, cât și străine numită „O lume a jocurilor”. Aceasta include peste 500 de jocuri de colecție din anul 1900 și până în anii 2000, din diferite perioade istorice și din diferite zone ale lumii. Mai multe detalii pot fi găsite AICI.
  4. Se deschid porțile Centrului Educațional Exploratorium. În perioada 27 noiembrie – 26 decembrie 2021, Proedus deschide porțile spațiului multifuncțional de învățare non-formală și experiențială – Centrul Educațional Exploratorium (aflat pe Bulevardul Decebal, numărul11, Sectorul 3). Acest centru cuprinde mai multe proiecte despre care puteți citi pe pagina de Facebook Proedus.
  5. Let’s Hub. Vor fi organizate cursuri, workshop-uri și activități educative pentru cei mici, dar și pentru adolescenți. „Acestea se vor desfășura cu participarea organizațiilor non-guvernamentale din domeniul educației, care au răspuns apelului lansat de Proedus.”, declară Primăria Capitalei. Detaliile și regulamentul pot fi găsite AICI.
  6. DăruiEști în BucurEști. Campania lansată în primăvară, continuă. De data aceasta s-au alăturat și Biroul de Informare al MAE (Infoeuropa), ambasadele reprezentate la București ale Germaniei, Spaniei, Greciei, Italiei, Suediei, Danemarcei, Finlandei, Poloniei, Slovaciei și Reprezentanței C.E. și Ministerul Afacerilor Externe. Vor fi decorați brazi cu elemente specifice fiecărei țări și vor fi expuși în spațiul din Centrul Educațional Exploratorium până la data de 20 decembrie. Brazii pot fi licitați, iar din suma strânsă se vor cumpăra dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, rechizite, care vor ajunge la copiii aflați în centre de plasament și în casele/apartamentele în regim rezidențial, aflate în coordonarea DGASPC din toate sectoarele din București, precum și a DGASMB, dar și a ONG-urilor de profil.

„Totodată, pentru ajutorarea cățeilor fără stăpân se derulează o campanie de conștientizare în rândul copiilor a importanței adopțiilor iar pentru susținerea animalelor vulnerabile bucureștenii vor putea dona produse dedicate acestora, hrană specială și accesorii, care vor fi distribuite către ASPA și către asociațiile de profil.”, a transmis Primăria Municipiului București.

Cookies